Полицейски шеф обвинен в 300 лв. подкуп от тел. измамник

Автор:
Събота, 06 Април 2019 12:20
Полицейски шеф обвинен в 300 лв. подкуп от тел. измамник

Зам.-шефът и началник на Охранителна полиция на Трето РУ Стоян Павлов застава пред Окръжен съд Пловдив в понеделник по обвинение за подкуп, взет от телефонни измамници.

В предишно заседание Павлов заяви, че е невинен и че ще говори по-късно.

Той е обвинен, че е взел подкуп от 300 лева от група за телефонни измами, за да им осигури полицейски чадър.

И прокурорът Борис Мендев, и адвокатите Красимир Елдъров и Георги Кутрянски, както и Павлов, поискаха делото да се гледа при закрити врати.

Причината - секретни документи от ДАНС приложени по делото.

Замесено е и името на самия шеф на службата. Оперативната информация трябва да бъде поверителна, мотивира се адв. Елдъров.

Съдия Михаела Добрева, обаче реши, че няма достатъчно основателни аргументи делото да бъде засекретено.

На предишното заседание бяха призовани няколко свидетели, сред които шефът на Трето районно Никола Симов, и Калин Димитров, който според обвинителния акт е дал подкупа от 300 лева на Павлов в кутия цигари.

Прокуратурата разполага с показанията на двама свидетели и техническа експертиза на снимков материал, които го уличават в престъплението.

Павлов се е срещал няколко пъти с членове на групата за измами, твърдят от обвинението.

Две от срещите на Павлов с участниците в измамните схеми били пред Трето районно управление.

Прокурор Борис Мендев посочи, че рандевутата са заснети с видеокамерата на сградата, а в показанията си двамата мъже, дали парите, са потвърдили, че са в цигарена кутия.

Според адвокатът на Павлов - Красимир Елдъров, срещата била поискана от единия обвиняем за телефонна измама, за да се посъветва с него как да не бъде подлъган при покупка на кола.

След ареста му другият мъж се е укрил и е обявен за общодържавно издирване.

Павлов бе арестуван при акция на ДАНС и ГДБОП на 11 октомври 2017 г. В разработката са използвани СРС-та срещу един от групата за измами.

Срещу Павлов е повдигнато обвинение за това, че:
- на 4.10.2017 г. в гр. Пловдив с цел да набави за себе си имотна облага е придобил чужди движими вещи – пари на стойност 300 лв., собственост на Т. К. и на Л. К. от Пловдив, за които е предполагал, че са придобити от другиго, а именно от Калин Димитров чрез престъпление по чл. 209 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК – осъществена от Калин Димитров, в съучастие с други лица – Р. Х. и В. Х. от гр. Ветово, обл. Русе, на същата дата и година в Пловдив „телефонна измама“, от която Калин Димитров е придобил 1300 лв. и 15 евро с пострадали Т. К. и Л. К., от Пловдив – престъпление по чл. 215 ал.1 от НК, и
- на 4.10.2017 г. в Пловдив, като длъжностно лице – началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ „Полиция“ на ОД на МВР – Пловдив, е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага – пари на стойност 300 лева /триста лева/ - престъпление по чл. 283 от НК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм