Съдът закри делото за убийството на доцента от Аграрния

Автор:
Вторник, 12 Март 2019 14:51
Съдът закри делото за убийството на доцента от Аграрния

310 000 лв. кръвнина искат вдовицата, дъщерята и синът на зверски убития доцент от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков/71/, стана ясно днес по време на разпоредителното заседание в Окръжен съд срещу Илия Стоичков.
Ирена Нейкова иска да й бъдат заплатени 150 000 лв. за нанесените неимуществени вреди, а децата й - Наталия Иванова и Николай Нейков, съответно по 80 000 лв. Тримата бяха конституирани и като граждански ищци по делото.
Процесът ще се гледа по общия ред при закрити врати на 16 април. Тогава ще бъдат разпитвани и свидетели.
Припомняме, че на 2 юли миналата година Стоичков преби до смърт с бейзболна бухалка доц. Стефан Нейков. Причината – преподавателят поискал секс и пари от съпругата му, за да продължи магистратурата си в Аграрния университет, прекъсната преди това.
Уговорили си среща край село Оризари, но тя дошла със съпруга си, който пребил до смърт доцента с бейзболна бухалка, а после го изнасилил с нея.
Освен за убийството, Стоичков е обвинен и в кражба на златен синджир на стойност 757 лв. от доцента. След убийството жена му заложила верижката.
В съдебната зала днес адвокатът на Стоичков Красимир Елдъров настоя делото да бъде върнато на прокуратурата заради процесуални нарушения.
По думите му едно от тях е, че в тройната съдебно-медицинска експертиза, подписът на една от експертките - д-р Пламена Динева, бил имитиран и не приличал на нейния. Освен това в експертизата имало доказателства, че след огледа на местопроизшествието, при транспортирането на доцента до Съдебна медицина, той получил рана на главата. Защитникът обясни, че прокуратурата не е посочила мотив за извършване на престъплението в обвинителния акт. Според Елдъров обвинението не е взело предвид, че убитият бил с две счупени ребра, потрошени по време на реанимационна процедура, докато убиецът се опитвал да направи изкуствено дишане и непряк сърдечен масаж на жертвата си.
Адвокатът счита, че не са посочени детайли и за трите автомобила – за колата на доцента, фолксвагена на жена му, в който бил открит трупа до Военна болница и колата на Стоичков.
Съдът обаче отхвърли искането на адвокат Елдъров, но то може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред Апелативния съд.
И адвокат Елдъров, и защитникът на вдовицата – Георги Кутрянски, както и прокурор Георги Пенев бяха категорични, че делото трябва да се гледа при закрити врати, за да се изнасят интимни подробности от живота на съпругата на Стоичков и да се запази уважението към паметта на убития доц. Нейков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм