Катаджия и шофьор на Преслава - отново в съда

Автор:
Събота, 09 Февруари 2019 11:20
Катаджия и шофьор на Преслава - отново в съда

Делото срещу бившия шофьор на Преслава Иван Сарафски, катаджията Костадин Илиев, Тихомир Монев, Борислав Ташев и Сергей Джамбазов ще се гледа отново в Пловдивския окръжен съд в понеделник.

Припомняме, че бившият шофьор на фолк дивата Преслава Иван Сарафски бе осъден на 2 години затвор за това, че на 6 декември 2014 година прегази на пешеходна пътека на бул. „Христо Ботев“, в близост до жп-гарата 84-годишния дядо Петко. Впоследствие стана ясно, че Сарафски бил посъветван от катаджията Костадин Илиев да се смени с друг човек, който да поеме вината му. Така шофьорът убедил Борислав Ташев да каже, че той е управлявал автомобила, с който е блъснат стареца и избягал от мястото на инцидента.

В хода на разследването по досъдебното производство стана ясно, че бившият служител на „Пътна полиция“ Костадин Илиев е замесен и в афера с регистрация на автомобили в КАТ срещу подкупи. Затова той бе осъден за вземане на пари под масата за общо 1800 лв. като комисионни, както и за злоупотреба със служебното положение. След залавянето му се оказа, че катаджията притежава и боеприпаси, част от които били незаконни, а друга – държал при оръжието си извън метална каса, което е абсолютно забранено. За всички престъпления той бе осъден на 2,5 години затвор при първоначален общ режим и глоба от 1000 лв.

На Сергей Джамбазов пък, който бил посредник при аферата с комисионните, съдът наложи само глоба от 1500 лв., а останалите участници в процеса – Борислав Ташев и Тихомир Монев се отърваха с условни присъди.

Сарафски и останалите подсъдими обжалваха присъдите си пред Апелативния съд, но магистратите отмениха присъдите и върнаха делото отново на Окръжния съд за ново разглеждане заради допуснати процесуални нарушения.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм