Мегз с 10 бона гаранция, с гаджето си присвоили Мерцедес

Автор:
Сряда, 09 Януари 2019 17:10
Мегз с 10 бона гаранция, с гаджето си присвоили Мерцедес

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема дизайнерката и участничка във ВИП брадър Миглена Каканашева, известна като Мегз, за това, че през месец септември 2018 г., като подбудител, в съучастие с Р.Р. и А.Л., като извършители, умишлено ги е склонила противозаконно да присвоят чужда движима вещ, лек автомобил, модел „Мерцедес G 350“, на стойност 98 560 лева, собственост на лизингова компания в София. 

По същото досъдебно производство, от 8 януари 2019 г., като обвиняеми са привлечени приятеля й транспортния бос Румен.Р., на 40 г., и братовчед й Антон .Лесов, на 32 г., за това, че през месец септември 2018 г., в Пловдив, в съучастие, като извършители, и в съучастие с М.К., като подбудител, противозаконно присвоили чужда движима вещ - джип „Мерцедес G 350“, собственост на лизингово дружество в София, като обсебването е в големи размери.

В края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка Мерцедес G350. Жалбата в Първо районно е подадена от братовчедът Лесов. Той заявил, че на 27 септември е оставил луксозния автомобил пред бар Графити в Кючук Париж, а на следващата сутрин го нямало.

По време на разследването криминалистите са се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало че разследват застрахователна измама. В нея се оказали замесени както братовчедът Лесов,

На Лесов е повдигнато обвинение и за това, че на 28 септември 2018 г., в гр. Пловдив, умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официален документ, съставен съгласно установения ред, като заявил в Първо РУ на МВР-Пловдив, че лек автомобил, модел „Мерцедес G 350“ е бил противозаконно отнет – престъпление по чл. 314 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че Каканашева имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за горепосочения автомобил – „Мерцедес G 350“. Поради тази причина тя и обвиняемият Р.Р. решили противозаконно да го присвоят, без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат.

Според събраните доказателства, през месец септември 2018 г. обвиняемата М.К. убедила и обвиняемия Антон Лесов, заедно с Р.умен Р, да осъществят предварително замисления план за обсебването на автомобила и обявяването му за откраднат. След проведено разследване, автомобилът „Мерцедес G 350“ е открит от полицейски служители в двор на имот на роднина на Антон Лесов в района на Раковски, като същият е бил върнат на лизинговото дружество в София, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

Обвиняемият Р.Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Спрямо Р.Р. са събрани доказателства и за извършено друго престъпление, за което също му е повдигнато обвинение по чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс - за това, че на 31 декември 2017 г., отнел чужди движими вещи – два броя спойлери, на стойност 1 800 лева, от влекач, марка „Мерцедес“. Спрямо обвиняемата М.К., с постановление на наблюдаващия прокурор, е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева. Обвиняемият Антон Лесов е с мярка за неотклонение „подписка“, взета по-същото досъдебно производство от по-рано.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм