Оставиха убиеца на доцента зад решетките

Автор:
Сряда, 10 Октомври 2018 16:16
Оставиха убиеца на доцента зад решетките

Ревнивият съпруг, убил и насилвал сексуално доцента от Аграрния университет Стефан Нейков пред Военна болница това лято, остава зад решетките. Това реши Пловдивския окръжен съд днес следобед, след като разгледа жалбата на Илия Стоичков.

Убиецът и адвокатът му настояха за домашен арест, но съдия Станислава Бозева отказа.

Според защитата Стоичков има чисто съдебно минало, престоял е в ареста три месеца и шансовете да извърши друго престъпление са намалели драстично. Освен това нямало опасност и да се укрие,  според адвокатката му Мария Гърбатилова.

Тя припомни, че убиецът се опитал да направи изкуствено дишане на доцента. Това означавало, че той не е искал да го убие, посочи юристката.

Самият Илия Стоичков обяви пред съда, че съжалява и, че възнамерявал да поговори с преподавателя като цивилизовани хора.

„Не съм искал да се стигне до убийство“, посочи той и помоли да бъде пуснат под домашен арест.

Според прокурора от окръжна прокуратура Георги Пенев обаче, според експертиза, която до този момент не е приложена по делото, убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Пенев посочи, че има вероятност обвинението срещу Стоичков да бъде преквалифицирано в по-тежко. Според държавния обвинител нямало причина мярката му за неотклонение да бъде променен.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм