Централен обявява конкурс Написано за Пловдив

Автор:
Вторник, 09 Октомври 2018 11:49
Централен обявява конкурс Написано за Пловдив

В навечерието на Съединението кметът на район „Централен“ Георги Стаменов се обърна към младежите с покана за литературна творба 

Конкурсът, който район „Централен“ – Община Пловдив обяви в навечерието на Съединението на България продължава с удължен срок за участие: журито и администрацията събират творби от ученици 7. - 12. клас до 28 октомври 2018г. „Написано за Пловдив“ цели да провокира подрастващите да мислят и пишат критично. Стаменов смята, че е важно младите да имат съвременен поглед, съобразен със същността на гр. Пловдив, с неговото настояще, минало, личности и сгради. До момента конкурсът има 5 участника от Пловдив.

Сред най-атрактивните награди, които организатори и партньори са подготвили, са стаж в медия, възможност за ползване на часове в споделен офис в кв. Капана и покана за участие в събитие през есента на 2018г. „Написано за Пловдив“ привлича за партньори Капана, БНТ-Пловдив, Издателство Ентусиаст, Plovdiv Town и Забелязано в Пловдив.

До 28.10.2018г. младежите могат да подават свои авторски творби – поезия или проза. Сред условията за участие е творбата да бъде на български език, да не надвишава 2 стр. А4 дължина и да не е била награждавана до момента. Организаторите допускат и визуален материал, прикрепен към творбата.

Организаторите на конкурса благодарят на писателя Димитър Райчев, журналистите Деница Торньова, Таня Грозданова – Кънева, Паулина Гегова, както и на издателя Виктория Бисерова за това, че приеха поканата да журират пилотното издание на „Написано за Пловдив“. Регламентът на литературния конкурс е качен на сайта на район „Централен“ www.plovdivcentral.org.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм