ВКС намали присъда на изверг, обрал и блудствал с баба

Автор:
Сряда, 26 Септември 2018 16:14
ВКС намали присъда на изверг, обрал и блудствал с баба

Върховният касационен съд намали от 15 на 12 години затвор присъдата за блудство и грабеж на 80-годишна жена, извършено от 18-годишния Страхил Симеонов.

Деянието бе извършено в пловдивското семо Ахматово в периода 16 - 17 август 2016 г.

Определението е окончателно.

Подсъдимият е признат за виновен в извършване на четири престъпления: - блудство с 80-годишна жена, която е със 100 процентна инвалидност; противозаконно отнемане на лекия й автомобил „Мазда“; кражба на парите на пострадалата и грабеж на златните й накити.

Възрастната жена се е придвижвала с две патерици, но Симеонов ги изхвърлил, отнел й златните накити, блудствал с нея, откраднал колата й и я изоставил на полето, от където тя е успяла да изпълзи до пътя едва на следващата сутрин. Намерили я отиващи на работа хора, които извикали линейка и полиция.

Мотивите на върховните магистрати за намаляване на наказанието са, че пловдивските съдилища правилно са отчели седемте осъждания на Симеонов като отегчаващи обстоятелства, но не са взели предвид като смекчаващи такива младата му възраст и социалната му незрялост, обусловена от липсата на образование.

Както Plovdiv-online репортира от пловдивските съдебни зали, младежът прилъгал трудно подвижната баба Минка да отиде с личната си кола на полето, уж да помогне на майка му, която била припаднала. Той я молел със сълзи на очи.

Щом пристигнали, Страхил я нападнал обрал златен синджир, пръстен и колата.

С бастуна я ударил два пъти.

12 часа старицата се влачила в полето с тежка рана на главата и счупени ребра. Жената, която намерила баба Минка на пътя, била шокирана от кървавата гледка.

Страхил пък предизвикал катастрофа в селото с колата на баба Минка и избягал.

Той има 7 висящи дела за различни провинения.

Селото е пропищяло от него, защото обирал и други възрастни хора.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм