Оставиха в ареста арменец прострелял гард в краката

Автор:
Четвъртък, 09 Август 2018 13:45
Оставиха в ареста арменец прострелял гард в краката

28-годишният Сергей Харутюнян, който стреля по пловдивския охранител Атанас Карастойчев от Трафик СОТ остава окончателно в ареста.

Това реши днес състав на Апелативния съд в Пловдив с председател съдия Христо Крачолов.

Арменецът бе докаран с белезници в съдебната зала, където го чакаха негови приятели и красивата му съпруга.

Той обжалва наложената му от Окръжния съд под тепетата мярка за неотклонение "задържане под стража".

Харутюнян беше обвинен в приготовление за предумишлено убийство на 33-годишния гард.

Припомняме, че той рани охранителя в краката, пред дома му в Кършияка около 7.30 ч. на 29 юли.

Причината - стара кавга, при която Сергей, зет му Артур и още няколко арменци спрели арогантно с джипа си пред пловдивската дискотека, в която Карастойчев бил охранител.

Арменците били пияни и настоявали да влязат в заведението. Атанас и колегите му обаче не ги пуснали, а между тях и арменците започнал бой. При мелето един от гардовете счупил челюстта на Артур.

По-късно арменците започнали да изнудват Карастойчев, като го заплашвали с унищожение, ако не им плати 40 000 евро за счупената челюст.

Пред съда днес адвокатът на Харутюнян Георги Митриков хвърли вината на Атанас Стойчев.

По думите ме не било ясно защо той е обяснявал в три страници за стария инцидент отпреди четири месеца между него, Сергей и Артур, а е написал само една страница обяснения за стрелбата на 29 юли.

Според юриста Карастойчев също трябвало да отговаря за тежко умишлено престъпление - опит за убийство, но отпреди 4 месеца, на Артур Осипян, чиято челюст е била счупена при боя пред заведението.

Митриков посочи, че десетте свидетели, които биха могли да потвърдят алибито на арменеца, че вечерта преди убийството е бил на семейна сбирка в Слънчев бряг, не са разпитани от пловдивското обвинение.

"Тези свидетели и съпругата на Сергей можеше да бъдат разпитани чрез делегация в Бургас, но това не е направено. Нещо повече, съпругата Рамела е била разпитвана в Трето РУ в Пловдив", посочи защитникът и добави, че от охранителната фирма, в която работи пловдивския гард, са разпитани четирима негови колеги.

Адвокатът беше категоричен, че не може само по намерените няколко барутни частици по една от веждите на арменеца, да се обоснове предположение, че той е извършил престъплението, в което е обвинен. Юристът отново оспори разпознаването на арменеца. Според него то било напълно опорочено. 

По думите му не е възможно колата на Харутюнян да бъде засечена от камери на магистралата, а да не бъде заснета от видеонаблюдението в Пловдив, който бил опасан от камери.

В съдебната зала днес прокурорът по делото посочи, че Сергей Харутюнян е осъждан три пъти за средни телесни повреди и едро хулиганство. Обвинителят подчерта, че сега престъпната му дейност е ескалирала до опит за убийство. "Той е лице с висока степен на обществена опасност и най-адекватната мярка срещу него е "задържане под стража", категоричен беше прокурорът. "Нямам абсолютно нищо общо с това престъпление. Обвинението е абсурдно. Имам постоянен адрес, на който живея на морето. Не съм имал намерение да се покривам и няма за какво. Моля да ми бъде сменена мярката за неотклонение", каза пред съда в своя защита арменецът. В крайна сметка съдът потвърди ареста на 28-годишния Харутюнян и се мотивира с това, че не само по веждите, но и по косата, а също по волана и чистачките на автомобила му, са открити барутни частици. На решението на съда повлияха предишните осъждания, както и фактът, че стрелбата е била във времето, в което Сергей е бил в изпитателния срок на последната си присъда. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм