Убиецът от Куртово Конаре - без грам покаяние

Автор:
Събота, 30 Юни 2018 07:45
Убиецът от Куртово Конаре - без грам покаяние

За пореден път обвиненият в убийството на годеницата си Милена Динова - Илиян Рангелов от Куртово Конаре застава пред Окръжен съд Пловдив, след като на предишното заседание приятелка на жертвата свидетелства за бруталността на Рангелов включително с СМС-и до Милена и в телефонен разговор със самата нея след извършеното хладнокръвно убийство.

Рангелов заяви в съда, че с ножа си искал само да сплаши годеницата си, но острието било много дълго и потънало до дръжката. Преди това пък той се отрече от самопризнанията си.

В кадрите, заснети при разпитите, Рангелов казва, че е "дупнал годеницата си". Тя започнала да се свлича, той се уплашил и побягнал.

Сега ще видим ти кого ще оставиш сам.

С тази реплика 28-годишният Илиян Рангелов е нанесъл фаталния удар на Милена.

Под гърдата май я ударих. Леко исках, просто да я пробода, но ножът влезе целия и аз изпитах някакво неадекватно усещане. Исках леко да я пробода, да я уплаша. Само й обърнах рамото, за да сме лице в лице. Тя не можа да реагира изобщо, след това аз я наблюдавах, докато тя започна да прикляка. Обърнха се и се прибрах, а ножът беше в дясната ми ръка, разказва на видеото Илиян.

После се затичал към къщи, влязъл и заключил пътната врата.

Видял, че ножът е изцапан с кръв и отишъл да го измие в мивката, а после му сложил калъфа. След това си легнал и заспал. Събудил се от виковете на колегите й навън. Станал, отключил вратата и те му казали: Бързо, Милена цялата е в кръв".

Едва тогава разбрах какво съм направил, казва пред разследващите Илиян, който през цялото време на експеримента е с белезници. После се върнал вкъщи, влязъл в спалнята си и взел 380 лева, защото си мислел, че ще се ходи в болницата и там ще трябват пари.

Когато отново излязъл на улицата, започнал да изпада в шок.

Сякаш не съм го направил аз, взех да търся виновни, чистосърдечно си признава Рангелов.

През цялото време на видеото майката на Милена - Ангелина, баща й Кръстьо и приятелите й ридаеха, но Илиян не трепна за миг.

Ангелина Динова даже излезе от залата, защото не успя да издържи да гледа как Илиян разказва спокойно за убийството на дъщеря й.

Майката на Милена обяви, че целият род Рангелови са убийци. Тя даде пример с дядото на Илиян, лежал в затвора за опит за убийство на баба му - наръгал я с нож 25 пъти.

Нямат срам, безсрамници, ще погубят един живот, вместо да търсят кой я е убил! Няма справедливост в нашата държава. Убийците са вън, другите вътре, коментираше по време на прожекцията майката на Илиян - Тотка.

След като изгледа видеото, Рангелов поиска да говори.

Договорката беше, че след като направим експеримента, ще видя родителите си. Наистина, после доведоха майка ми в буса за две минути", каза в съдебната зала подсъдимият. Според него той е бил накаран да си признае от разследващите, обяви той.

Питайте майка й за албанците и защо я върна в България и продаде чисто нова къща, развика се той на излизане от залата./ Той визира бившия приятел на убитата, който бил албанец и с който тя се видяла няколко пъти в Гърция. Близките на Рангелов смятат, че именно той е убил девойката./

Лелята на момичето Величка Узунова се разплака и посочи, че племенницата е била изключителна домакиня.

Тя никога не е давала повод за ревност, каза тя.

Адвокатът на почерненото семейство Зоя Тошкова е категорична, че ще искат доживотен затвор за Илиян.

На предишното заседание Рангелов се отметна напълно от показанията си и обяви, че е бил малтретиран лично от тогавашния шеф на Областна дирекция на МВР - Пловдив комисар Христо Разсолков.

Рангелов каза още, че 6-те страници самопризнания му били диктувани от Десислава Льольова - служител в МВР София, а той бил под стрес и ги разписал, след като тя му заявила, че ако си признае, ще получи 6-7 години затвор, а иначе ще гние доживот.

Заради тези твърдения съдия Христо Симидчиев отложи делото за 2-ри юли, когато за свидетел е призована въпросната следователка.

Убийството на Милена Динова бе извършено на 28-ми декември 2016 г. в с. Куртово Конаре, където на втория етаж в къщата на бабата на Илиян - Ваня, живеела младата двойка.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Динова е открита с прободна рана в гърдите, близо до кръстовището, където чака колегите й с буса да я вземат за нощна смяна в месарското предприятие "Новомес" в Ново село.

ВСИЧКО ЗА ОБРАТИТЕ В СЪДА - В ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм