Мъж и жена печатат фалшиви дипломи

Автор:
Събота, 09 Юни 2018 07:40
Мъж и жена печатат фалшиви дипломи

Иван Б. и Анна К. застават пред Районен съд Пловдив в понеделник по обвинение за преправяне на български и чуждестранни документи за самоличност.

В периода 01.07.2015 г. до 27.08.2015 г. в съучастие като извършители двамата са държали и укривали заготовки за печати с изписан текст "Варненски свободен университет Варна Черноризец Храбър", "МОН Министерство на образованието и науката", "Перфект такси ООД Пловдив", "Автотранс 2000 ученици Пловдив ООД" и други, компютърна техника, файлове с графични изображения на различни документи, за които знаят, че са предназначени и че са послужили за съставяне и за преправяне на български и чуждестранни документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, документи, удостоверяващи лични или регистрационни данни, документ за правоспособност, нотариални удостоверявания, като деянието е извършено с цел имотна облага.

Срещу подсъдимите е повдигнато и обвинение, че в периода 01.07.2015 - 27.08.2015 г. в Пловдив в съучастие и като извършители при условията на продължавано престъпление с цел да бъдат ползвани, са съставили неистински официални документи – 2 бр. диплома за средно образование, 3 бр. свидетелство за водач, превозващ опасни товари, лични карти и др.

По делото са разпитани 36 свидетели.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм