Осъдена условно за поръчани убийства обжалва

Автор:
Петък, 27 Април 2018 07:22
Осъдена условно за поръчани убийства обжалва

3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок ще обжалва пред Апелативен съд днес Иванка Ройдова, обвинена в поръчково убийство на брат си и цялото му семейство.

Прокуратурата и частните обвинители също жалят присъдата в АС. Те пък искат ефективна.

Няма никакви доказателства за извършено престъпление, категоричен е адвокатът на 66-годишната жена от Брани поле Йордан Давчев.

Ройдова, известна като баба Американка, бе обвинена в планиране на 7 убийства.

Ройдова, която бе арестувана, а след това освободена от Апелативен съд Пловдив под гаранция от 7 000 лева, е предадена на съд за това, че умишлено е подбуждала двама мъже, единият от които служител под прикритие, да отвлекат брат й – 70-годишния Стойчо Ройдова, а впоследствие да убият както него, така и още петима от членовете на неговото семейство, сред които и две деца на 8 и 15 години.

Жената бе призната за виновна за склоняване в убийство на семейството си на служителя под прикритие и оневинена в това, че е подбуждала в същото престъпление неизвестен украински гражданин.

Според съда затова престъпление няма доказателства.

Престъпленията, според обвинението, са извършени от обвиняемата с користна цел, като тя се надявала, след реализирането им, да придобие голяма част от наследството на баща си, който починал в САЩ.

Обещаното от обвиняемата на подбужданите от нея потенциални извършители възнаграждение било 10% от паричните средства, които се ще придобие по сметки в САЩ и които, според собствените й изчисления, възлизали на 3-4 млн. долара.

Иванка Ройдова е била задържана, след като предала на служителя под прикритие сумата от 3 000 лв. капаро за извършване на деянията, към които го подбуждала.

С определение на съда, спрямо обвиняемата е била взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 7 000 лв., а с постановление на наблюдаващия прокурор й бе наложена забрана да напуска пределите на страната.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание, за престъпленията, в които Иванка Ройдова бе обвинена, е лишаване от свобода от една до шест години.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм