Общински съветник на съд за измама с европомощи

Автор:
Понеделник, 23 Април 2018 09:02
Общински съветник на съд за измама с европомощи

Общинският съветник и бизнесмен от Стамболийски Атанас Мавродиев застава пред Окръжен съд Пловдив днес по повдигнато обвинение в това, че на 29.05.2014 г. в гр. Стамболийски, като управител на „Доминус“ ЕООД, е представил пред Общинска служба „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане с помощи на фермери за 2014 г. и така е злоупотребил с европомощи.

Така, според обвинението, той е нарушил чл. 32 ал.1, чл. 39 ал.1 и чл. 41 ал. 1 от Закона за подпомагане на земеделските производители и в чл. 3 ал.1 т.3 б. „А“ и б. „В“ от Наредба №5 от 27.02.2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания, издадена от министъра на земеделието и храните.

В приложената към заявлението таблица за ползваните парцели за 2014 г. Мавродиев е посочил, че обработва общо 163 парцела в землищата на с. Йоаким Груево, Стамболийски, с. Куртово Конаре, Ново село, Перущица и с. Триводици с обща декларирана площ 665,03 хектара, които са поддържани в добро земеделско и екологично състояние.

В действителност 136 парцела от тях или части от тях, с обща площ 442,5 хектара са необработени, не отговарят на изискванията за поддържане на земеделските парцели, не са ползвани през 2014 г. от заявителя „Доминус“ ЕООД, и са недопустими за подпомагане, за да получи фирмата средства от еврофондове, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени от Европейския съюз на българската държава по „Схема за единно плащане на площ“, разпределяни чрез Държавен фонд „Земеделие“ – София – престъпление по чл. 248а ал.3 вр. ал.2 от НК.

Делото е насрочено в разпоредително заседание.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм