Шефът на журито с позитивен пост за Пловдив 2019 във ФБ

Автор:
Петък, 20 Април 2018 12:37
Шефът на журито с позитивен пост за Пловдив 2019 във ФБ

На 12-ти януари ще бъде официалната церемония по откриването на Пловдив – европейска столица на културата.

Това съобщи на пресконференция артистичният директор на фондация Пловдив 2019 Светлана Куюмджиева след презентацията на общинската фондация Пловдив 2019 в Брюксел.

Въз основа на нея международно жури в специален мониторингов доклад, ще направи оценка на подготовката на града за европейска столица се на културата.

Екипът направи кратка половинчасова презентация, след която отговаряхме на въпроси от всички области на работата ни близо час и половина. Беше положителна атмосферата в залата, нямаше сериозни забележки. Повечето препоръки бяха чисто практични – да внимаваме с финансирането, да не натрупаме доста отворени покани, за да успеем да се справим с тях, разказа Куюмджиева.

Обратната информация бе, че екипът е успял да задвижи много от проектите още в годината преди Пловдив да е Европейска столица. Повечето културни столици успяват да изпълнят 50 на сто от програмата си. Настройката на журито по наши впечатления бе изключително позитивна, но нека да изчакаме доклада и да не си правим прибързани заключения, посочи артистичният директор на Пловдив 2019.

До края на май ще стане ясно дали Пловдив получава наградата на Мелина Меркури на стойност 1, 5 млн. евро за успешно реализиране на проекта Европейска столица на културата.

Ако тя бъде спечелена, парите ще бъдат преведени в бюджета на община Пловдив до края на септември, уточни шефът на фондацията Кирил Велчев.

След срещата председателката на журито Силвия Аман написа в страницата си във ФБ:За мен бе удоволствие и много се радвам, че се срещнах с екипа на Пловдив 2019. Пожелавам им успех.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм