Цацаров: Жесток закон за дрогирани и пияни зад волана

Автор:
Понеделник, 16 Април 2018 14:38
Цацаров: Жесток закон за дрогирани и пияни зад волана

Когато сядаш зад волана употребил алкохол, наркотици или и двете – законът трябва да е не строг, а жесток.

Така главният прокурор Сотир Цацаров, който бе в Пловдив на връчването на дипломите на абсолвентите по право в Пловдивския университет Паисий Хилендарски коментира инцидента, при който пияната и дрогирана 21-годишна танцьорка Габриела помля 10 коли на паркинга на комплекс Оазис 4 в район Южен.

На първо място нещата тръгват от съзнанието. Не мога аз да давам рецепта как нещата по пътищата да се подобрят, защото прокуратурата идва на ред, когато тежките последствия са настъпили. Трябва да се мисли повече за превенцията, законодателят трябва да мисли и за задължителни зимни гуми, и за недопустимост на десни волани, и за какво ли още не, посочи Цацаров.

По думите му в не малка степен решенията, които касаят всички тези въпроси, трябва да бъдат изчистени от всякакво групово и търговско влияние и да се мисли само за безопасността.

Абсолютно нужни са по-строги наказания, макар не във всички случаи. Всеки един от нас е водач, всеки е зад волана, на всеки може да се случи беля, но когато сядаш зад волана употребил алкохол, когато сядаш зад волана, употребил наркотици или и двете – законът трябва да е не строг, а жесток, категоричен бе главният прокурор.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм