Областният щял да лобира летището да е китайско

Автор:
Понеделник, 26 Февруари 2018 15:20
Областният щял да лобира летището да е китайско

Областният управителщял да лобира пред премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта за концесията на летище Пловдив, става ясно от прессъобщение на областна администрация след срещата на Здравко Димитров с Н. Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Република България.

Областният управител подчертал големия потенциал на летище Пловдив за развитието на бизнеса и туризма в региона и казал, че за се надява да се намери добър стопанин за този важен транспортен и логистичен обект. Той заявил, че в рамките на неговите правомощия, ще съдейства за по-бързото разрешаване на този въпрос, като инициира среща с министър-председателя и министъра на транспорта във връзка с концесията на Летище Пловдив.

Н.Пр. Джан Хайджоу представи състоянието и спецификата на китайската икономика, китайската политика за инвестиции и конкретни възможности за влизане на китайски инвестиции, както в страната, така и в региона. Той посочи няколко сектора за инвестиране, които биха били интересни за китайските компании, като селскостопански стоки, земеделски продукти, инфраструктура, винопроизводство, българско кисело мляко и др.

Н.Пр. Джан Хайджоу подарил на областния управител традиционна восъчна китайска чиния, която е символ на развитието и просперитета.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм