Гепиха лихвар, скубал 8 години

Автор:
Четвъртък, 06 Април 2017 18:26
Гепиха лихвар, скубал 8 години

След проведена вчера по наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, акция на Икономическа полиция, при която на територията на Пловдив, Раковски и Хисаря са извършени претърсвания в заложна къща и две игрални зали, е задържан 42-годишният Милко А., за когото е установено, че в продължителен период от време е извършвал нерегламентирана лихварска дейност.

При извършените общо пет претърсвания и изземвания са били намерени и иззети множество документи /вкл. записи на заповед, тетрадки с данни и договори за заеми/, пари в брой и значително количество златни предмети.

Милко А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от 2008 г. до м. октомври 2016 г., без съответно разрешение, е извършвал по занятие банкови сделки – предоставил е заеми на 11 физически лица на обща стойност 55 000 лева, като е получил от дейността си и значителни неправомерни доходи в размер на 22 650 лева – престъпление по чл. 252, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Милко А. е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 10 години, както и конфискация на част или цялото имущество на извършителя.
Разследването по случая продължава.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм