Каназирева стартира кампания със Смело за Пловдив!

Автор:
Понеделник, 11 Май 2015 19:30
Дани Каназирева подари по една своя книга на всички Дани Каназирева подари по една своя книга на всички

Адв. Дани Каназирева обяви старта на предизборната си кампания като кандидат-кмет на Пловдив и водач на листата на Съюз за Пловдив в препълненото фоайе на Градския дом на културата тази вечер.

Пред над 650 пловдивчани, дошли за промоцията на книгата й дисертация "Местната власт в условията на членство на България в ЕС и Съвета на Европа" Каназирева, която е доктор по Конституционно право на Варненския свободен университет, призова за смелост и без компромиси.

Пред моите приятели, пред съмишлениците ми, пред моето семейство, пред вас, журналистите, искам да обявя своята кандидатура за кмет на Пловдив и водач на листата за общински съветници на Съюз за Пловдив, каза Каназирева под бурните аплаузи на залата.

Ще привлека експертния потенциал на града, без партийни пристрастия, успех на всички, каза Дани Каназирева.

Двама бивши председатели на Общинския съвет - Страшимир Дочков и Йордан Кюмюрджиев, актрисата Ивана Папазова, художникът Васко Стоев, интелектуалци: лекари, инженери, архитекти, учители, бизнесмени и много млади хора препълниха фоайето и стълбите на Дома на културата за промоцията на Дани Каназирева.

На роайла беше самият Митко Щерев, който изсвири безсмъртната си балада за Пловдив по текст на кубинския поет Николас Гилен, а щъркелите за коктейла бяха декорирани със сини и бели покривки.

Повече от 40 минути Дани Каназирева получаваше букети от приятели, почитатели и съмишленици преди на премиерата.

За дисертационния й труд говори научният ръководител на Каназирева - доц. д-р Марчо Марков.

Той посочи, че книгата е вече във всички големи библиотеки в Европейския съюз, както и в специализираната библиотека на Американския конгрес.

Марков пожела на Каназирева успешно да съчетае теорията с практиката, като се надява опита в изследването да бъде приложен първо в Пловдив.

Той отбеляза, че в книгата са изследвани не само местните администрации, но и съдебните институции чрез редица дела включително в Европейския съд, както и съдебната практика в много от държавите с развита демокрация.

Книгата може да служи за модел, по който на база на европейските тенденции и новите европейски перспективи да създадем нашата модерна администрация, отбеляза още доц. Марков и посочи, че докторската степен на Дани Каназирева по Конституционно право е гласувана единодушно от цялата комисия по време на защитата.

Дани Каназирева разкри и мотивите за написването на книгата, която прераства в дисертация.

Започнах преди три години работа по нея, но не заради докторската титла и не заради самата наука, каза Каназирева развълнвана.

Мотивът й бил делото на Пловдив срещу столичните бали боклук, по което тя и още двама колеги адвокати са защитавали града в съда.

За съжаление нашата страна се нарежда  на последно място в Европа по сила на своята местна власт, каза Каназирева. Ние все още живеем по един остарял централизиран модел на власт и подчинение. Изцяло липсва европейският смисъл на местната власт - близо и в услуга до местното население, подчерта тя.

Повече от час Дани Каназирева разписваше автографи на стотиците екземпляри от книгата си, която тя подари на пловдивчани, дошли в Градския дом на културата тази вечер.

Коментар - в Още по темата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (20)

Покажи предишните коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм