Скандален ЧСИ на съд за присвояване на 2 млн. лв.

Автор:
Понеделник, 11 Май 2015 00:58
Скандален ЧСИ на съд за присвояване на 2 млн. лв.

Частният съдебен изпълнител Атанас Атанасов /49/ се изправя пред съда по обвинение в длъжностно присвояване в особено големи размери /1 915 559 лв./, престъпление по служба и неплащане на 19 536 лв. ДДС.

Според обвинителния акт Атанасов е вземал пари от служебните сметкиза осребряване на имущество на длъжници и ги използвалза лични разплащания, покупки и депозити и др.

Атанасов е роден в Раковски и вероятно по католическа линия на 23-ти юни 1997 г. получава магистърска степен по канонично право от Папския университет Урбаниана , а на 30-ти април 1999 г.– диплома за доктор по право от Римския университет Торта Вертига.

Въз основа на двата документа Министерството на образованието и науката признава, че Атанасов има завършено висше образование Право и след като издържа изпита по теория и практика през 2000 г., започва работа като съдия-изпълнител в Пловдивския районен съд.

След като през 2005 г. влиза в сила закона за частните съдебни изпълнители, той се регистрира като такъв и на 3-ти април 2006 г. встъпва в длъжност с район на действие Окръжен съд Пловдив.

Заради 20 тежки нарушения с решение от 2012 г. на дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители, на Атанасов е наложено наказание лишаване от правоспособност.

Според обвинителния акт през периода от 3-ти май 2006 г. до 22-ри юни 2011 г. той е присвоил служебни средства от специалните сметки по които постъпвали крупни суми и от служебните сметки за лихви.

В част от случаите Атанасов прехвърлял с платежни нареждания пари от служебните в своите лични банкови сметки примерно 1 300 000 лева от служебната в негова депозитна в ДСК, а в други – нареждал директни плащания от две от специалните служебни сметки за лични нужди, като например 7700 лв за поръчка на климатици от Атаро Клима, 75 793 лева за нов Мерцедес Бенц, за лизинговите си вноски по друг автомобил Нисан Кашкай, за глобата, наложена му от Камарата на частните съдебни изпълнители за дисциплинарни нарушения, за погасяване на данъците си.

В един от случаите Атанасов пък нарежда плащането да бъде извършено от помощник частния съдия изпълнител Румен Паунов, който тогава работи за него.

Според другото обвинение срещу частния съдебен изпълнител в периода от 4-ти април 2008 г. до 14-ти януари 2010 г. той е избегнал установяването и плащането на 19 536 лева ДДС.

Атанасов е с парична гаранция от 50 000 лева и забрана да напуска страната.

Сред останалите обзепечителни мерки спрямо него са запор на ½ от Мерцедес, ½ от Нисан Кашкай, запор върху депозити, разплащателни и спестовни сметки и възбрана на недвижими имоти на ул. Константин Величков, върху 1/3 от 24 000 дка в квартал Генерал Данаил Николаево в Раковски, върху ½ част от двор 211 кв м на ул. Йоаким Груев, върху апартамент на ул. Родопи, върху сутеренен етаж от 3-етажна сграда с 120 кв. м застроена площ на ул. Родопи, върху втори жилищен етаж със застроена площ 140 кв. м от 3-етажна сграда на ул. Родопи, гараж на същата улица, първи жилищен етаж от 3-етажна сграда на ъгъла на ул. Христо Г. Данов и ул. Любен Каравелов ссзатроена площ от 152 кв м. и ½ от двор в Раковски.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (7)

 • пианиста

  Най-накрая Бог наказа този мръсник.

 • пияниста

  Четеш ли, пианисте...изправя се пред съда...демек ще си плати някой лев и ще го пуснат...да не мисли някой, че може подобен образ да влезе ефективно в затвора...

 • ЧСИ

  всичко ми е законно!!докато теглите кредити по 500 лв.,които се превръщат в 5000,хонорарът ми 25-30% от изискуемата сума е законен,ще бъде така.зад мен е законът,съдът и камарата на ЧСИ.преди 10 години офис в "дом левски".сега офисите ни са по-големи от кметство "изток" и "север" с по 25-30 служители.смазан механизъм за пиене на кръв.имам 5000 дела,от които половината са мнооого големи.внасям в държавата милиарди,доволен съм на надник милиони.и без това сте много.ще ви пия кръвта до последна капка. гаранция 50000 лв. леваци-това ми са джобни пари при обемна сделка. огледайте се из града колко частни билдинга има с надпис ЧСИ!!чете се от 200 метра. логото ми е по-голямо от на "кауфланд" или "била"!къде е силата,а???в мен!!!

 • защо?

  Защо Величко Апостолов е свободен?

 • пловдивчанин

  внимавайте какво пишете, защото ако има оправдателна присъда, ще ви съди за обезщетение за неимуществени, демек морални вреди. и то не за малка сума, уверявам ви. не се знае нито какви доказателства и колко читаво са ги събрали, нито как ще протече процеса. престъпник е само онзи, който е осъден с влязла в сила присъда. така че никой никого още не е наказал.

 • dps

  наско, къде пише че си престъпник - да аплодирам който го е писал

 • ЧСИ Атанас Атанасов

  Аз- ЧСИ Атанас Атанасов заявявам, че никога не съм правил коментар на вестникарски статии или форуми и всякакви изявления- включително и по- горното не са писани от мен! И за в бъдеще няма да променя практиката си и няма да правя каквито и да било изявления на различни писания! Каквито и да било изявления от мое име ,/ освен сегашното/ са плод на болни мозъци, които целят да ме злепоставят допълнително!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм