Посланик Уорлик си заминава от България

Автор:
Петък, 27 Юли 2012 10:31
Посланик Уорлик си заминава от България

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщават от пресслужбата на американското посолство.

ой ще се завърне във Вашингтон, област Кълъмбия, където веднага ще започне работа като Заместник специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши дипломат в офиса на Държавния секретар.

Датата на пристигане на следващия посланик все още не е известна.

За мен беше чест да работя като представител на Президента на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения – каза посланик Уорлик. – В сферите, в които работата ни бе най-тясно обвързана – върховенството на закона, енергийната независимост, сътрудничеството в областта на сигурността, инвестициите на САЩ и културния и образователен обмен – ние развихме трайни партньорски отношения и установихме добро приятелство .
От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е каменистият бряг на Калиакра или са прекрасните музикални фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен камък – добави посланик Уорлик. – И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм