Оставката на Бадев не била заради Близнаков

Автор:
Четвъртък, 26 Юли 2012 11:59
Магдалена Герева Магдалена Герева

Изненадващата оставка на председателя на УС на фондация Пловдив - европейска столица на културата, Анастас Бадев, не е заради избора на новия изпълнителен директор Николай Близнаков.

За това гарантира все още изпълняващата временно длъжността директор Магдалена Герева.

Най-вероятният нов председател на УС ще е общинският съветник от ГЕРБ Димитър Колев, номинацията ще се гласува на сесията на 2 август.

Хронология на събитията

7-членна комисия оценява в петък разработките на 5-имата кандидати за овакантеното място на изпълнителен директор на фондацията след оставката на диригента Кирил Търпов.

Кандидатите са изпитвани включително на устен и писмен английски, декларира членът на УС Валери Кьорленски.

Еднакъв брой точки събират двама души - Николай Близнаков и Мариета Игаренска, каза Кьорленски.

Игаренска и Близнаков са подложени на ново едночасово интервю - всеки поотделно, този понеделник.

След това и 7-те членове на комисията отсъждат, че Близнаков е най-подготвен за директор.

В косимията са били зам.-кметът Стефан Стоянов, юристката на фондацията Марта Божикова и членовете на УС - Анастас Бадев, Мариана Чолакова, Пенка Калинкова, Валери Кьорленски и Димитър Атанасов /омбудсман/.

Божикова декларира, че изборът е легитимен, тъй като има заповед за седемчленната комисия, а към момента на избора оставката от УС на фондацията на Димитър Атанасов все още не е гласувана.

По време на препитването и при подписването на протоколите няма и знак, че ще последва оставка от самия председател на УС.

Напълно сме изненадани, каза Кьорленски.

Във вторник Управителният съвет се е събрал и по средата на сесията Бадев ги изненадва с решение за оставка по лични мотиви.

Дано решението не е необратимо, знаете качествата на Анастас Бадев, продължи актьорът.

На въпрос на Plovdiv-Online дали оставката не е свързана с избора на Близнаков за директор, тъй като идва непосредствено и изненадващо след това, Магдалена Герева каза:

Няма връзка между двете събития. И двамата бяха тук в понеделник.

Самият Анастас Бадев не вдига джиесема си от вторник вечер, когато се разбра за подадената оставка.

Зам.-кметът по култура Стефан Стоянов потвърди оставката и изрази дълбока загриженост.

Животът продължава, каза все пак той.

Бадев бе моторът на създаването на фондацията, не мога да коментирам мотивите му за напускане, след като е посочил лични такива, каза още Стоянов.

Няма връзка между неговата оставка и тази на Александър Секулов, който напусна УС на фондацията, продължи зам.-кметът.

Стоянов е депозирал за сесията на 2 август предложение за увеличаване на борда на фондацията от 7 на 9 души.

Ще се търсят заместници на тримата напуснали - Секулов, Бадев и Димитър Атанасов, както и ОбС трябва да гласува още двама членове на борда.

Това означава напълно променен състав на УС, в който остават 4 стари и влизат 5 нови.

Сред направените вече номинации за новия УС са на главния архитект на Пловдив - Румен Русев, на шефката на Старинен Пловдив - Амелия Гешева и на председателя на Комисията по култура в ОбС - Димитър Колев.

Старите оставащи са Валери Кьорленски, Пенка Калинкова, Мариана Чолакова и Емил Миразчиев.

Новият председател на УС е:

Най-вероятният нов председател на УС на Пловдив - европейска столица на културата, ще е общинският съветник от ГЕРБ Димитър Колев, разбра още Plovdiv-Online.

Информацията е неофициална, но изключително добре потвърдена.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (15)

Покажи предишните коментари
 • Ст.Стоянов пред Радио Пловдив

  Стефан Стоянов: Подадена е във вторник, депозирана е в общинския съвет, водихме разговор с г-н Бадев. Честно казано, много съжалявам за тази оставка понеже г-н Бадев, както казахте и вие, беше в мотора на създаването на фондацията, изграждането й като обществен орган и ако преди 7 – 8 месеца шансовете ни бяха нулеви за този проект, за този мащабен проект, то сега сме напреднали доста и доста работа се свърши този месец.

 • ПОБЕДА ЗА СЪПРОТИВАТА

  ПОБЕДА ЗА СЪПРОТИВАТА! ПЛОВДИВЧАНИ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХА НА ЕДНИ ХОРА, СВЪРЗАНИ С ОТМИНАЛО ВРЕМЕ И ПРОСЛОВУТИЯ "МЕСЕЦ НА КУЛТУРАТА" ПАК ДА ПРИСВОЯТ ВСИЧКИ АКТИВНОСТИ... ТЪРПОВ ЗАТОВА СИ ОТИДЕ...НАЛИ МАРИАНА ЧОЛАКОВА ДОРИ ГО ЗАЛИЧИ ОТ ГРУПАТА ЗА ПОДКРЕПА НА КАНДИДАТУРАТА, КОЯТО ТОЙ САМИЯ СЪЗДАДЕ... И КАК МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВЪЗРАЗИ НЕСЪГЛАСНИТЕ СРЕЩУ ГЕСТАПОВСКИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ЧОЛАКОВА НАПРИМЕР... НО ПОНЕ РЕЗУЛТАТ ИМА - ОТПАДНАЛА ПОРЕДНИТЕ ОПИТИ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ПЛОВДИВ ОТ ЕДНА ШЕПА САМОВЛЮБЕНИ ХОРА ОКОЛО СЕКУЛОВ И ТРУПА..

 • ПОБЕДА ЗА СЪПРОТИВАТА

  ПОБЕДА ЗА СЪПРОТИВАТА! ПОБЕДА ЗА АНОНИМНИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА! НЕ СЛУЧАЙНО СВЕТОВНОТО ДВИЖЕНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА СВОБОДАТА В ИНТЕРНЕТ СЕ НАРИЧА АНОНИМНИТЕ! ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ПУБЛИКАЦИИТЕ ИМ И НА ФАКТА, ЧЕ НЕ СЛУЧАЙНО ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ОПИТИТЕ ЗА "ПРИВАТИЗАЦИЯ" НА ТЕРИТОРИЯТА ЗА ПОДГОТОВКАТА НА КАНДИДАТУРАТА НА ПЛОВДИВ НА СЕКУЛОВ И ТРУПА... СЕ СЪЧЕТАХА С НАЦИОНАЛНИ И СВЕТОВНИ МРЕЖИ НА АНОНИМНИТЕ И СЪПРОТИВАТА, НА ДВИЖЕНИЯТА "ОКУПИРАЙ" И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НА АНОНИМНИТЕ....И ВСЕ ПАК ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ОТ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ИМА... ОТТЕГЛИХА СЕ МЕГАЛОМАНСКИТЕ И НЕСЪСТОЯТЕЛНИ КОНЦЕПТУАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ НА ЕДНИ ПРИВИЛИГИРОВАНИ ОТ ВЛАСТТА С ГОДИНИ ХОРА...ТОВА Е ПОБЕДА НА СЪПРОТИВАТА! ТОВА Е ПОБЕДА НА АНОНИМНИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДИ! НО ПЪТЯТ ПРЕД ПЛОВДИВЧАНИ Е ОТКРИТ...И СВОБОДЕН..

 • РОКИ 2

  А НИКОЛАЙ БЛИЗНАКОВ Е С ДОСИЕ ОТ ДС - ДОНОСНИК . ТОВА БЕШЕ РАЗКРИТО ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО , КОГАТО ФИЛИП ДИМИТРОВ БЕШЕ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ. ТОГАВА ГО ИЗТЮТЮРКАХА ОТ СДС ЗАЕДНО С ЖЕКО ЖЕКОВ И ДРУГИ ТАКИВА

 • ТОВА СЕ КЛЕВЕТИ

  ДО РОКИ 2
  ЗАЩО КЛЕВЕТИТЕ ДОСТОЙНИЯ ЧОВЕК БЛИЗНАКОВ! ОБИКНОВЕНО КЛЕВЕТИТЕ СА ОТ НАИСТИНА ДОНОСНИЦИ!

 • ДВИЖЕНИЕ СЪПРОТИВАТА

  ВЕЧНИЯТ ТАНЦУВАЩ С ВЪЛЦИ, ПАРДОН СЪС СКЕЛЕТИ ОТ ГАРДЕРОБА, ЕКСДЕПУТАТИНЪТ РАЗУЗНАВАЧ ХРИСТО МАРКОВ - СТРАСТЕН БОРЕЦ С КОРУПЦИЯТА И ПРОЧИЕ, БИВШЕ ДЯСНО КРИЛО В БЕЗУМНИЯ ОТБОР НА СЕКУЛОВ ОТ БАВНОТО ВРЕМЕ - ВОДАЧ ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ФОНДАЦИЯ ПЛОВДИВ- ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА С НАД 10000 ЛВ. НАРОДНА ПАРА.

 • вьн

  по-голям измекяр от Бадев няма, толкова години наготово - да се маха боклука

 • 1989

  като депутат БЛИзнаков е проверяван три пъти,вкл. от сегашната комисия и е абсолютно чист. клеветниците са дс провокатори.

 • подкрепата на Бадев - подкрепа за Фондацията

  Уважаеми съграждани, подкрепата ни за господин Бадев е подкрепа и на цялата многопланова и многопосочна, огромна по своите мащаби и богата като обхват, дълбочина и перспективи за развитие, дейност на Пловдивската фондация, създадена за подготовката на града за трудните битки за приза "Европейска столица на културата 2019". Тя до голяма степен не е достатъчно позната за пловдивската общественост, но трябва да се разбира, че все пак това са основите на една "сграда", която тепърва ще се строи с усилията на всички, намерили сили, желания и възможности да се включат...Необходимо е разбиране и толерантност, необходимо е и дължимото уважение към творческия труд на тези хора, наистина безвъзмездно - възрожденски по своята същност и характер! Особено членовете на Управителния съвет и неговия председател, които наистина месеци наред, почти цяла година - ежеседмично, дори ежедневно отделяха от своето лично творческо време и енергия за са поставят това трудно начало!На тези хора ние пловдивчани дължим признателност и уважение!

 • КАФКА

  Бадев е некадърно и продажно мекере- прав му път..

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм