Сините от два района зад Ваньо Шарков

Автор:
Сряда, 27 Юни 2012 11:28
Ваньо Шарков Ваньо Шарков

Сините в пловдивските райони Северен и Западен застават зад кандидатурата на д-р Ваньо Шарков за председател на СДС.

В специална декларация, подписана от двамата районни председатели - Костадин Шанков /Северен/ и Божидар Симеонов /Западен/, се изтъкват аргументите за кандидатурата на Шарков, която е подкрепена от двама бивши председатели на СДС - Надежда Нейнски и Мартин Димитров.
Ето и самата Декларация:
Убедени сме, че с опита и авторитета си д-р Шарков, единствен от всичките кандидати за лидерското място, е в състояние да развие СДС като основа на единен десен политически проект, за да се превърнем отново в единна, реформаторска десница, която да надгради и разшири влиянието на Синята коалиция.
Ние, членовете на район Северен и район Западен на СДС Пловдив, категорично заставаме зад единството на традиционната десница.

Декларираме възмущението си, че на 15 май 2012 г. 49 човека от НС на СДС си позволиха да гласуват против волята на 300 000 избиратели на обединената десница.

Те отхвърлиха предложеното политическо споразумение за СК без дебат и без аргументи.

Дори нещо повече: те подмениха вота на избирателите, с който бе съставена тази коалиция.
Вярваме, че с доказания си дългогодишен политическия опит – и в партията, и в Народното събрание, с успешната си професионална реализация на уважаван лекар, както и с личния си авторитет, д-р Шарков би възродил СДС.
Основната разлика между д-р В. Шарков и останалите кандидати за лидер на СДС е, че той единствен ще води партията към обединение, докато всички те предлагат разделение, самостоятелно явяване на СДС на предстоящите избори и повторение на погрома от президентските избори, само че с нов председател.

Заявяваме, че това е непочтено спрямо хората, които им гласуваха доверие на последните национални, европейски и местни избори.
В заключение: Напомняме, че СДС носи отговорност пред демократично мислещите хора в България.

Затова смятаме, че е важно да се превърне в основата на единен десен политически проект.

Само така ще е в състояние да гарантира спазването на демократичните принципи и ценности.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм