Внукът на Громико - доктор хонорис кауза на ПУ

Автор:
Вторник, 27 Март 2012 14:10
Внукът на Громико - доктор хонорис кауза на ПУ

На тържествена церемония утре, 28 март, Пловдивският университет Паисий Хилендарски ще връчи званието Почетен доктор на дпн Алексей Анатолиевич Громико, съобщи ректорът доц. д-р Запрян Козлуджов.

Внукът на най-дълго заемалия поста министър на външните работи на бившия СССР Андрей Андреевич Громико пристига в Пловдив, за да се включи в Научната конференция Русия в България и България в Русия: перспективи на сътрудничеството през 21 век.
Форумът ще се проведе на 29 и 30 март.

Негови организатори са Факултетът по икономически и социални науки, Философско-историческият и Юридическият факултети на ПУ Паисий Хилендарски, Центърът за руски език и култура и Асоциацията за европейски изследвания на Русия, обясни доц. Козлуджов.
Алексей Анатолиевич Громико е роден през 1969 г.

Завършва с отличие историческия факултет на Московския държавен университет М. В. Ломоносов.

През 1997 г. защитава дисертацията си: Неоконсерватизъм и нов лейбъризъм: политическата борба в съвременна Великобритания в Руската академия на науките (РАН).
В момента заема длъжността заместник директор на Институт Европа при РАН, ръководител е на Центъра за британски изследвания и на европейските програми на Фонд Русский мир.

Громико е специалист по британски изследвания, европейска интеграция и международни отношения.
Има над 90 публикации, сред които са монографиите: „Политически реформизъм във Великобритания. 1970 – 1990 г.", „Модернизация на партийната система във Великобритания", „Образите на Русия и Великобритания: реалност и предразсъдъци", „Великобритания. Епоха на реформи" (главен редактор и съавтор).
Алексей Громико е старши асоцииран член на Колежа Сейнт Антъни в Оксфордския университет и носител на награда от Фондация Уеб, Ръскин Колеж, Оксфордски университет.

Той е и национален координатор за Русия в Комитета за наука на Съвета Русия – НАТО.

Президент е на Асоциацията за европейски изследвания на Русия.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм