Слагат Сузана за ликвидатор на Ритон

Автор:
Сряда, 15 Февруари 2012 15:22
Слагат Сузана за ликвидатор на Ритон

Бившата зам.-шефка на Общинския съвет Сузана Николова измества определения с решение на старейшините за ликвидатор на Ритон ЕАД Минко Кафтански, става ясно от внесените в извънреден порядък предложения от кмета Иван Тотев за сесията утре.

Кафтански, който бе избран по предложение на ГЕРБ, си подал молба по лични причини да бъде освободен като ликвидатор, макар определянето му да стана на предната сесия на 2 февруари.

На нея Николай Радев /БСП/ изрично предупреди управляващите, че правят голяма глупост и мечешка услуга на Кафтански, който е служител на Областна управа.

За да стане ликвидатор на Ритон, той по закон трябва да напусне постоянната си работа в администрацията, обясни тогава съветникът от левицата.

На 9-ти човекът си подал заявлението, с което се отказва от длъжността.

Николова изпадна от челните редици на ГЕРБ преди изборите през октомври 2011, след като научи от медиите, че не влиза в листата за съветници.

Вчера обаче тя беше засечена в компанията на кмета Иван Тотев по време на българо-арменския празник на толерантността.

Там Николова подари на Тотев сърце-валентинка.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (9)

 • Хан Крум

  Минко Кафтански е бивш директор на дирекция в Областна администрация Пловдив при Иван Тотев, понижен от Здравко Димитров в началник отдел.
  Интересно кой ли го е подхлъзнал, че може да заобищоли Закона за държавния служител, като съвмести функциите на държавен служител и ликвидатор на търговско дружество.
  Още по-интересно е защо Здравко Димитров не върна решението на Общински съвет за избора на Кафтански за ликвидатор на "Ритон", така както върна решението за каруците.
  Още, още по-интересно е че Кафтански подава заявление за освобождаване по "лични" причини!!!
  Най-интересно е, че целият този цирк "иди ми, дойде ми" показва изключителната правна неграмотност на ГЕРБ.
  Тези хора, завзели цялата власт, държавна и общинска в Пловдив, нямат елементарни познания, що е това законност.
  И ако за сега това са дребни камъчета, какво ли ни очаква по-нататък...

 • Хан Крум

  За сведение на читателите, Каафтански е началник на отдела, който трябва правно да обслужва Областна администрация - http://www.pd.government.bg/index.php?page=telefonen-ukazatel&hl=bg_BG.
  Съдете сами, как човек, който трябва да следи за законността в държавна институция, тръгва да заобикаля Закона, с намерение да "цуца" още една заплата. После "се усеща" за гафа и тръгва да го замазва, като си подава заявление за напускане по "лични" причини.
  Здравко Димитров като областен управител осъществява контрол за законосъобразност на решенията на общинските съвети. Може ли да допусне подобен гаф, негов държавен служител, при това на ръководна позиция да нарушава Закона? Негово задължение е да върне решението на общинския съвет, а не да го проспи.
  Вместо това се допуска решението да влязе в сила и след това се търси начин да се излезе от незаконосъобразната ситуация, като Кафтански сам да се отегля.
  Що за власт е това???

 • I8@

  Ами един от видните юристи на ГЕРБ е Рангел Гавазов ,освободен от органите на ДС по непригодност,здравословни-психически причини.сега не може да се реализира като адвокат ,но е юрист консулт в Партията.

 • I8@

  Горецитираният Гавазов е освободен доста преди 1990г.-и за там не се е класирал ,обаче тука е специалист.

 • и аз

  Сузанка е успяла пак да се намести такива жени знаят как? Само така се върви напред с валентинки и още нещо

 • Леваневски

  А кого ще определят за ликвидатор на ГЕРБ?

 • кольо

  Тя знае Сузанка с валентинки и някой друг кавал. Така успява тя.

 • Бай ви Онзи

  Личните причини на Минето Кафтански са: назначението му за директор на Пощите в Пловдив.
  Ха да му е честито!
  Бойкоо, Бойко.... Бай ти Тошо така ги местеше от една синекурна длъжност на друга. Зер партийния простак не трябва да умре от глад, трябва да има постче за всеки наш човек. Да лапка и да слушка....
  Герберите все повече се утвърждават като новите (стари) комунисти !
  Така ни се пада !!!!

 • ННННННН

  ТЯ СУЗАНА С ОНОЯ СИ РАБОТА (АКЪЛА ДЕ) ЦЯЛ ЛЕКСУС СИ КУПИ ........ТА СЕГА ОТ ТОЛКОВА РЕСТОРАНТЧЕТА.......... А ЗА ВАЛЕНТИНКИТЕ , ТЯ МИЛАТА САМО ТОВА МОЖЕ, НО О О О О МЪЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм