Малкия Маргин и Самоковеца не са свързани с МВР

Автор:
Вторник, 02 Март 2010 16:17

Поли Пантев, Маджо, Карамански, Големия Маргин и Братя Галеви работели за ведомството

От ДАНС отрекоха 6 от подземните босове да са били секретни сътрудници, агенти под прикритие или нещатни служители

plovdiv-online 

Image
Малкия Маргин
По повод публикации в медиите в дирекция “Информация и архив” и дирекция “Човешки ресурси” на МВР е извършена проверка за съпричастност към структурите на министерството на Пантю Тотев Пантев - Поли Пантев, Николай Андреев Маринов - Малкия Маргин, Красимир Андреев Маринов - Големия Маргин, Ангел Христов Христов и Пламен Бориславов Галев, известни като братя Галеви, Константин Димитров Димитров - Самоковеца, Иво Александров Карамански и Младен Йорданов Михалев - Маджо, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поли Пантев е сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел Криминален, за периода 1986 - 1992 г.
Иво Карамански е сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел Криминален, за периода 1985 - 1992 г.

Карамански като състезател по кану-каяк е служил като волнонаемен в отдел “Физкултура и спорт” на МВР през 1982 г.
Младен Михалев - Маджо като състезател по борба е служил като старшина в отдел “Физкултура и спорт” за периода 1986 - 1989 г.
Красимир Маринов - Големия Маргин като състезател по борба е служил като старшина в отдел “Физкултура и спорт” за периода 1985 - 1987 г.
Пламен Бориславов Галев – започнал работа в системата през 1988 г. като милиционер в РУ-Станке Димитров към ОУ на МВР Кюстендил, служил в Специализирания отряд за борба с тероризма в ЦСБОП до 1997 г.
Ангел Христов Христов - като милиционер служи в Специализирания отряд за борба с тероризма от 1990 г., след това работи в РЗБОП при РДВР Кюстендил и в ЦСБОП до 1998 г.

Междувременно от Държавна агенция Национална сигурност съобщиха, че Братя Галеви, Маджо, Големия и Малкия Маргин, както и Поли Пантев не са били секретни сътрудници, служители на прикритие, нито нещатни служители на агенцията.

От ДАНС обаче мълчат за две имена - това на Иво Карамански - Кръстника и на Константин Димитров - Самоковеца.

Така информацията, изнесена в 24 часа преди ден, за агентурното минало на 8-те подземни боса, беше официално опровергана по проверка, поискана от премиера Бойко Борисов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм