Доц. Баташки честити юбилея на столетник

Автор:
Понеделник, 25 Януари 2010 11:41

Бай Ради обича музиката и поезията, от 40 г. е запален йога

plovdiv-online 

ImageС шампанско и торта социалистите от „Централен” ще изненадат своя приятел и другар Ради Манолов, който в понеделник ще отпразнува едновековен юбилей. Специален подарък за рожденика столетник е приготвил и лидерът на пловдивските социалисти доц. д-р Илия Баташки.

На 25 януари от 12 часа бай Ради ще приема поздравления от близки и роднини в семейното си жилище на бул. „6-ти септември”. Макар и на преклонна възраст, той продължава да следи и анализира обществените процеси. Обича музиката и поезията, а от 40 години практикува йога.

Роден е в село Мерхамли, днес град Пеплос в Гърция. Бягайки от турци и гърци, семейството му се заселва в Сливен, когато е десетгодишен. Там той завършва средното си образование и продължава да учи право в Софийския университет.

След дипломирането си работи като адвокат в Сливен, Ямбол и Димитровград. Бил е началник на следственото отделение в МВР - Хасково, а по-късно става заместник районен прокурор в Сливен.

Ради Манолов е участвал в боевете при Дервишка могила на българо-турската граница. Носител е на ордени и медали – „Христо Ботев” и „Васил Левски”. През 1964 година се пенсионира с чин „полковник” и е признат за борец против фашизма. Има две деца, а съпругата му Веса Манолова е поетеса.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм