Костов дръпна Свинаров, ритна Каракачанов

Автор:
Петък, 12 Юни 2009 19:55

ImageБившите царисти около Николай Свинаров и Пламен Панайотов, които учредиха своя партия Българска нова демокрация, подписаха споразумение със Синята коалиция за парламентарните избори, според което те ще имат мажоритарни кандидати, но не и пропорционални. Това съобщи лидерът на ДСБ Иван Костов, който е съпредседател на Синята коалиция. Самият Костов ще води 23-ти избирателен район в София като мажоритарен кандидат, а в 24-ти излиза Мартин Димитров - и като мажоритарен, и като пропорционален.

Големият спор вътре в коалицията било дали да приемат ВМРО, което предлага бивши доносници на Държавна сигурност за депутати. И председателят на "войводите" Красимир Каракачанов, и заместникът му Бойко Ватев, са с досиета, и отново се натискат за парламента, казаха от Синята коалиция.

Принципно нямаме против да работим с ВМРО, но не и с бивши агенти, отсекъл пък Иван Костов по време на преговорите в петък следобед.

Лидерът на СДС Мартин Димитров обаче бил по-мек и склонен да приеме в синята коалиция ВМРО дори с агентите начело, казаха преговарящи източници. Според тях Каракачанов щял да бъде уреден с избираемо място като водач на пропорционална листа. На Бойко Ватев пък щели да предложат само мажоритарно място, което е стопроцентова загуба. Тъкмо Ватев в момента блокирал процесите на обединение вдясно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм