Вместо прошка - Лили дава приятеля си Исак Гозес на съд

Автор:
Неделя, 01 Март 2009 12:07

След "Просто Лили" втора биография вбесява примата на bg естрадата 

ImageЛили Иванова е подписала жалба до съда срещу книгата на Исак Гозес за нея, като е поискала романът да бъде спрян от издаване. Причината е, че в текста има и биографични моменти, за които тя не е давала разрешение да бъдат обявявани.
Романът на Гозес излиза в четвъртък, отпечатан от издателство “Слънце”. Същевременно и издателство “Сиела” подготвя книга за Лили Иванова, за която се говори вече година. Тя се пише от журналиста Мартин Карбовски и е пълната официална биография на естрадната певица, съобщава вестник "24 часа", цитиран от БГНЕС. Заради липсата на разрешение преди време по подобен начин тя спря друг опит да бъде написана биографията й от журналиста Борис Ангелов. Ангелов обаче издаде книгата си със скандалното заглавие "Просто Лили". Играта на думи съвсем вбеси примата на родната естрада.

“Исак постъпи като Юда”, казва пред "24 часа" Лили Иванова за творбата на бившия си фаворит. Дълго време двамата показваха близост. “Книгата на Гозес е пазарна подлост. Аз бачкам, те се катерят на клона”, каза от своя страна Карбовски. Комизъм на ситуацията придава фактът, че Гозес и Карбовски работят бюро до бюро във вестник “Стандарт”.

Гозес е автор на многобройни интервюта и портрети на Лили Иванова от последните 20 години насам.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм