Изписаха Зико след 20 дни, остава още 14 вкъщи

Автор:
Четвъртък, 19 Ноември 2020 14:15
Изписаха Зико след 20 дни, остава още 14 вкъщи

Кметът Здравко Димитров от днес е на домашно лечение. Той бе изписан от болницата, след като седмици беше на интензивно лечение и в тежко състояние.

„Възстановявам се, но по препоръка на лекарите оставам на домашно лечение поне две седмици. Продължавам да работя дистанционно“, заяви кметът Здравко Димитров.

Той благодари на целия екип на УМБАЛ „Пълмед“ за грижите и като човек, сблъскал се от първо лице с болестта, призова пловдивчани да спазват превантивните мерки да пазят себе си и близките си, защото през следващите няколко месеца епидемиологичната обстановка в цялата страна ще бъде изключително тежка.

По думите му Общинският кризисен щаб работи усилено по подготовката на МБАЛ „Св. Мина“ и нейното осигуряване с персонал и необходимата медицинска техника.

В процес на създаване са и „COVID зоните“ в общинските здравни заведения, които да подкрепят дейността на болниците.

"Най-тежък остава обаче проблемът с кадровото обезпечаване, затова е необходимо да живеем и работим, така че да ограничим заразата, колкото е възможно", подчерта кметът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Зико свалил 20 кг. Един от добрите странични ефекти на Короната е, че средно тежкото й протичани топи дебелаците.

  • бай Ставри

    Да оздравявя, разбира се, но да не се напъва да работи. Има още 3 годни от мандата, ще минат тихо и незабилежимо за целия град, както и първата.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм