Дани с подсъдим лекар на брифинг

Автор:
Понеделник, 16 Ноември 2020 14:53
Дани с подсъдим лекар на брифинг

Подсъдимият за документна измама с фалшиви болнични като председател на ТЕЛК комисия ортопед д-р Георги Кръстев се появи в компанията на областната управителка Дани Каназирева днес, след като от август зачезна от съвещанията на Медицинския щаб.

Тогава той бе арестуван и обвинен в източване на 170 бона от Националния осигурителен институт, а впоследствие - пуснат на свобода срещу 10 бона гаранция.

Каназирева и Кръстев заедно с д-р Сийка Димчева, секретар на РЗИ - Пловдив, дадоха брифинг в ОА, на който казаха, че в Комплексния онкологичен център няма да се приемат външни пациенти със симптоми на COVID.

В КОЦ - Пловдив, за разлика от Националния онкоцентър в София, ще има обособени зони за лечение на коронавирусни с ракови заболявания, но въпросните пациенти трябва вече да се водят в регистъра на КОЦ.

От изявлението не стана ясно как ще се процедира с бъдещи раковоболни, ако се окаже, че са диагностицирани и с рак, и с коронавирус.

Пациенти на хемодиализа, които са с положителна проба за коронавирус, ще бъдат обслужвани в центровете за хемодиализа по специален график, стана ясно още.

Медицинският щаб изготвил и график за извършване на хоспитализация на тежки случаи на COVID-19 както следва:

УМБАЛ „Св. Георги“ приемат случаи от МБАЛ „Тримонциум“, МБАЛ „Парк Хоспитал“, МТБ; и МБАЛ „Д-р Киро Попов-Карлово“, в УМБАЛ „Пълмед“ – се приемат случаи от МБАЛ Пловдив към ВМА и МБАЛ „Асеновград“, в МБАЛ „ЦОХ“ – се приемат случаи от МБАЛ „Св. Мина“; в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се приемат пациенти за интензивно лечение от МБАЛ „Раковски“, в МБАЛ „Св. Каридад“ – случаи от МБАЛ „Св. Пантелеймон“, а в УМБАЛ „Еврохоспитал“ – случаи от МБАЛ „Първомай“.

Разкриват се допълнителни интензивни легла в УМБАЛ "Свети Георги", в болница "Каспела" и в УМБАЛ "Пловдив".

Препоръчва се на Общинските кризисни щабове разкриване на COVID-19 зони /в срок до 23.11.2020 г./ в Диагностично-консултативните центрове и медицински центрове на територията на съответната община.

Същевременно със заповед на РЗИ се увеличава и броя на леглата за лечение на COVID-19 в следните лечебни заведения:

МБАЛ „Св. Мина“ – с 60 (стават общо 150),

в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ с 21 (стават общо 51),

в МБАЛ „Асеновград“ – с 10 (стават общо 57).

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (11)

Покажи предишните коментари
 • д-р Забунов

  отговори на: Гешев

  Милионерка ли е мс Кленджарова - майката на областната управителка Дани-Здравка? Така и не разбрах? При мен да работи най-богата мед. сестра в България си е новина...

 • читател

  Незрящите милионери - https://www.kriminalno.com/wp-content/uploads/2020/11/Goran-Stanio.jpgдвата рома, който освен останалите измами бяха в схема с измами и на ТЕЛК.

 • Гешев

  отговори на: читател

  Вчера ги вкарахме с ефективни присъди. И лъжливата ромка - майката им! Ромска...

 • Лекари

  Уволнете я. Градът умира

 • Гешев

  Добре че мед. Сестра Кленджарова не е в щаба, че д-р по нищо Дани-Здравка, както се е засилила да я прави старша, нищо чудно в щаба да я пусне. Има и безрезервно доверие - https://i.ibb.co/QmCTvg6/22-19.jpgнали май и е писала луксозната кооперация с 8 метровия басейн на нея.

 • Лекар

  Тоя нахалник Кръстев пак изпълзя ,много интересно ортопед какво има да раздава акъл за инфекциозни болести ,като оня другия мрънкалник на Пирогов ....Балтата прасето и тоя и той плати си 30 бона за гаранция и пак изпълзя

 • Laura Coveschi

  Plec de la Bruxelles spre Bulgaria pentru a verifica Kanazireva
  https://i.ibb.co/XbP5sDK/image.jpg

 • Ти остави,ами...

  Гецата Птицевъда е нагласил така нещата, че той да се явява от името на БЛС-Пловдив ,а не Председателя . Той и другите, които режисират това ще си платят. Хитрата сврака с двата крака. Да не забравяме ,че именно Гецата Птицевъда бе в деловия президиум при създаването на Съюз за Пловдив. Има го на картинка и на филм. Това може да обясни защо.... и т.н.

 • хаха

  отговори на: Ти остави,ами...

  Е, те двамката са на хранилка при Гергата:) Бат Гоче обаче разумно се покри и ги остави да се осерат:D

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм