Джентълмен или кретен? Лъже, че ранил 8 заради жена

Автор:
Петък, 16 Октомври 2020 08:14
Джентълмен или кретен? Лъже, че ранил 8 заради жена

Кристиян К. застава пред Районен съд Пловдив днес по обвинение за това че на 03.06.2018 г. в с.Труд помогнал на приятелката си Антония Л. да избегне наказателно преследване за катастрофа, причинена от нея като водач на Мазда СХ -5.

Мъжът поел вината, като заявил, че той е шофирал. При катастрофата са пострадали 8 души.

Джентълменът умишлено станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официални документи – акт, талон за изследване и протокол за извършване на проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, съставени от автоконтрольор към сектор Пътна полиция при ОДМВР – Пловдив.

На 03.06.2018 г. край с.Труд Антония предизвикала тежка верижна катастрофа между три автомобила, с което причинила средни телесни повреди на 8 души, 4 от които деца.

По първоначалните данни Кристиян се е представил за водач на автомобила, като заявил, че той го е управлявал, а Антония единствено се возила с него като пасажер.

В хода на разследването е установено, че това не отговаря на обективната действителност и че именно Антония е управлявала МПС-то и то след употребата на алкохол.

След инцидента тя извикала подсъдимият, който пристигнал с такси от Пловдив и опитвайки се да прикрие престъплението си го помолила да поеме вината.

Той излъгал, че е управлявал колата, а тя малко след катастрофата напуснала местопроизшествието.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм