Десислава Йорданова напусна Община Родопи

Автор:
Понеделник, 12 Октомври 2020 07:53
Десислава Йорданова напусна Община Родопи

Шефката на БСП в пловдивския район Западен и член на Националния съвет на партията Десислава Йорданова тихомълком е напуснала поста си на главен експерт в отдел Образованиие на Община Родопи, съобщи Нова телевизия, която направи разследване за фалшиви удостоверения за завършено висше.

Кметът на Родопи Павел Михайлов каментира, че бил изненадан от случая с отнетата от Медицински университет Пловдив диплома на служителката си, след като се оказало, че е записала специалността Здравен мениджмънт без да има завършен бакалавър.

Йорданова прикрила липсата на реална диплома с хвърчаща бележка от ПУ Паисий Хилендарски - филиал Кърджали, на която е сгреешо дори името на Атонския монах.

От Кърджали коментираха, че студент с име Десислава Йорданова не е имало никога в регистрите на факултета.

В бележката пък пише, е Йорданова била завършила дисциплина, каквато изобщо не се преподава в ПУ.

От Градския съвет на червените в Пловдив пък са взели решение Йорданова, която е дъщеря на депутата от БСП доц. Георги Йорданов, също член на Националния съвет на БСП, да не заема и да не кандидатства за ръководни постове в близката една година.

Това означава, е Йорданова вече е свалена от председателския пост в район Западен.

Председателят на Градския съвет Георги Гергов пък беше още по-краен - той определи деянието на Йорданова като престъпление, в което са замесени и други лица.

Припомняме, че според журналистическо разследване на Нова телевизия тя се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправен документ, че е завършила бакалавърска степен от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Прокуратурата в Пловдив веднага се самосезира по казуса, а Икономическа полиция започна разследване.

Йорданова бе призована на разпит, където, според Нова телевизия, тя не е представила официален документ за бакалавър, макар след скандала да твърдеше, че има такъв.

От документа за магистърската й степен става ясно, че през 2010 г. почти с отличие тя е завършила специалността Здравен мениджмънт в Медицинския университет, в ръководството на който е татко й, коментира пък ректорът на МУ проф. Марияна Мурджева.

Прокуратурата трябва да вземе решение по казуса в едномесечен срок, който изтича към края на откомври.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (14)

Покажи предишните коментари
 • читател

  отговори на: !!!!

  Годишната инфлация към края на септември е 0,9%, обявиха от НСИ. Това е най-ниската годишна инфлация от януари 2017 г. насам, или за последните 45 месеца. Причината за това е, че през пет месеца от настоящата година имаше отрицателна инфлация.

 • Много лошо

  Как е живяло това момиче. Цял живот в лъжа и получавала заплата. Какви са тия родители? И най-лошото, не изпитва срам. Цяла България е гледа.

 • пловдивчанин

  Защо кмета на община Родопи ,не я уволни до сега дисциплинарно, а се бавеше ,за да подаде тази лъжкиня сама молба за напускане!!!! Кмете,няма втори мандат, скоро ,ще си отидеш и от червените редици!!!

 • Какво чакаше бе кмете

  отговори на: пловдивчанин

  Кмета на Родопи е мишок.

 • Хаха

  А Националния съвет кога ще напусне?

 • Възмутен

  Егати червеното дебилче!!!!!!!!!!!! И после за корупция говори Курнела и таткото на дебилчето!!!!!!!!!! То бива бива, ама срам нямат ли????????????

 • Корни

  Курупцияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя! Другари, курупцияяяяяяяяяяяяяяяяяя!

 • Петя

  Много устата е тази жена. Крайно неадекватно поведение. Липса на срам.

 • читател

  отговори на: Петя

  Тъпа! Като знае какви измами е правила, как въобще се обяснява със съд. Да, съд ще има и ще бъде позорно осъдена и то на макс именно заради наглите си лъже пред медиите и постовете които заема, защото е супер тъпа.

 • читател

  Доц. Йорданов - спецът по фалшиви дипломи на дъщеря си - здравен министър в кабинета на дебела сянка на баба Цола Нинова. Баба Цола оригинал имаше повече акъл от тотално изкукалата синьо-червена партизанка Нинова Пак стъпване на мина....

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм