40 ултраси на Левски ще бичат тухли

Автор:
Понеделник, 28 Септември 2020 09:45
40 ултраси на Левски ще бичат тухли

Районен съд осъди 40 ултраси от две враждуващи агитки на футболен клуб Левски, които вандалстваха и се биха помежду си на дербито Ботев - Левски на общественопорезен труд и забрана за посещаване на футболни срещи.

На 27.09.2020 г. от І-во, ІV-то, V-то и VІ-то РУ при ОД на МВР - Пловдив са внесени в РАЙОНЕН СЪД - ПЛОВДИВ общо 40 бр.

Актове за констатиране на нарушение на чл.21, т.13 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия /ЗООРПСМ/ срещу 40 лица, въз основа на които са образувани 40 производства по реда на ЗООРПСМ.

Производствата са образувани, за това, че на 26.09.2020г. около 21,30 ч. при провеждане на спортно мероприятие на спортен комплекс „Ботев 1912“ в кв.“Коматево“ – Седми кръг на „Първа професионална футболна лига“, задържаните лица извършват действия по повреждане на чуждо имущество – метални заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят пластмасови седалки при сбиване с други фенове на ПФК „Левски“ – София.

Всички 40 дела са разгледани в открити съдебни заседание на 27.09.2020 г. от няколко съдебни състава.

На 26 от нарушителите Съдът наложи наказание „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 60 /шестдесет/ часа и принудителна административна мярка „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ за срок от ДВЕ години.
Други трима от нарушителите са с наложено наказание „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ за срок от ДВЕ години.
На двама от нарушителите е наложено наказание „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 80 /осемдесет/ часа и принудителна административна мярка „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ за срок от ДВЕ години и ДВА месеца.
На един от нарушителите Съдът наложи наказание „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ за срок от ДВЕ години.
На 7 от нарушителите Съдът наложи наказание „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 100 /сто/ часа и принудителна административна мярка „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ за срок от ДВЕ години и ШЕСТ месеца.
И на един от нарушителите наказанието е „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО“ за срок от 120 /сто и двадесет/ часа и принудителна административна мярка „ЗАБРАНА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ В СТРАНАТА И В ЧУЖБИНА“ за срок от ДВЕ години и ШЕСТ месеца.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм