Вместо да уволни гол военен, Каракачанов подавал оставка

Автор:
Вторник, 22 Септември 2020 18:58
Вместо да уволни гол военен, Каракачанов подавал оставка

Вместо вече да е уволнил шефа на Военното разузнаване за циничния чат и голи снимки, които изтекоха в интернет от пробития профил на полк. Велко Атанасов - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА, Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова за експертен кабинет и каза, че е готов с оставката си.

Призивът е част от пост във Facebook на Каракачанов по случай Деня на Независимостта.

Час по-късно от публикацията в социалната мрежа бе премахнат политическия коментар на протестите и призивът за експертен кабинет.

По-късно текстът отново се появи.

Каракачанов призовава още за диалог.

Ето какво написа Красимир Каракачанов във Facebook:

В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания.
Призовавам и протестиращите да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.
Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт.
Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие!
22 септември трябва да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън. Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!
Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.
Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано.
Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни.
Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали.
Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби.
Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта.
Защото пътят към силна и независима България минава през съединение и помирение. Историята го показа – така, както го направиха всички онези политици през далечната 1908 година.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

 • читател

  Каракачана е старо кучи в политиката, за разлика от бомбето Радев и разбира се, поставя неизпълними за бомбето Радев условия. Ако Радев се съгласи на предложението на Каракачанов - значи сяда с "мутри" да преговаря... Така че ГЕРБ и Патриотите продължават стабилно управление особено в условията на 5-те милиарда. Каракачанов да предложи реална оставка при 5 млрд. в хазната... А стига де.
  А за полковника без гащи наистина мълчанието е странно.
  Явно много снимки без гащи на наши опозиционни политици са се пускали по Вайбър и другите подобни канали.

 • Веси

  Трябвa дa бъдe нeзaбaвнo oтcтрaнeн oт пocтa, дoкaтo трae рaзcлeдвaнe cрeщу нeгo, cъдe и ocъдeн, рaзжaлвaн и oтнeтo прaвoтo дa рaбoти в държaвни oргaни пoжизнeнo, a кифлaтa "бoгиня" дa бъдe пoдлoжeнa нa рeвизия дeйнocттa й и имoтнoтo й cъcтoяниe.

 • *

  отговори на: Веси

  Кифла, кифла, ама мъзгата и сладка! Ако не е този "котколюбител", някой друг ще е! Такива са времената, драга моя - лизачески! Опитай и ще разбереш защо! ;)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм