Дани се бори със змиярник, който вече се чисти

Автор:
Четвъртък, 17 Септември 2020 12:12
Дани се бори със змиярник, който вече се чисти

Областната управителка Дани Каназирева явно не чете медии, а още по-малко какво правят районните кметства в Пловдив.

Ден след като бе оповестена информацията, че частната зелена площ зад хотел Санкт-Петербург ще бъде разчистена, тя изисква РИОСВ и Община Пловдив да извършат проверка за въпросния терен.

Каназирева се базира на сигнал на граждани, в който пишело за “унищожената тревна площ" и че "част от парка се използва като склад за строителни материали, депо за инертни материали и паркинг за тежкотоварна техника“.

Сигналът и искането за проверка е препратено и до кмета Здравко Димитров и районния кмет Стоян Алексиев, а даденият срок за писмено становище е 7-дневен.

Само че вчера от район Северен оповестиха, че въпросният частен терен ще бъде изчистен след постигнато съгласие със самия собственик.

Ето самото съобщение още веднъж, дано този път Дани го прочете:

Във връзка с 4 броя предписания, издадени от кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев на фирма Парадайс Гардън Резидънс ЕООД, на 11.09.2020 г. управителят й е входирал молба с декларация в районното кметство, че разрешава да се направи почистване на имота и окосяване на тревните площи.

В нея той моли районния кмет за съдействие дейностите по почистване и окосяване на парка да се извършат от служители на ОП „Градини и паркове“ след заплатена фактура от собственика на имота.

Кметът Стоян Алексиев увери, че паркът ще се приведе в приветлив вид съгласно чл. 28 ал. 3 от Наредбата за развитие, поддържане и опазване на зелената система на Община Пловдив.

Тя предвижда озеленените площи за ограничено обществено ползване (терени на учреждения, фирми, магазини, училища, болници, детски градини и др.), вкл. и чистотата в тях, да се опазват и поддържат от съответните собственици и ползватели-в границите на съответния имот.

Обектът се намира в поземлен имот с идентификатор No 56784.506.1508, по Кадастрална карта и кадастралните регистри на гр. Пловдив, находящ се на ъгъла на ул. „Полковник Сава Муткуров“ (парка зад хотел „Санкт Петербург“).

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    От хлора в 8 метровия басейн на луксозната кооперация на мама и татко сем. Кленджарови - горди пенсионери от Гладно поле, ще да е замаяна... https://i.ibb.co/VwSvj25/22.jpg https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpg

  • Мечо

    Живея на 50-60м. от тъй наречения парк защото е всичко друго, но не е парк. Наистина може да се нарече змиярник. Никой не пази чистота, хигиена. Направо си е БОКЛУЧАРНИК. В момента вярно, че има голям ВиК ремонт, който слава Богу е за добро. Но и без ремонта хората живеещи в околните сгради си изхвърлят всички битови отпадаци, стари мебели, матраци, дюшеци и каквото има за изхвърляне от мазета и тавани. Хранителни отпадъци около пейките. Преди години общината в район Север поддържаха осветителните тела и пейките (които в началото на отоплителния сезон остават почти без дъски). Но "умния българин" не разсъждава, че тези пари за възстановяване на материалните щети са от данъците му и продължава да вандалства. От 20 г. живея в този район и няма оправия. Така, всичко си зависи не от кметове и районни кметства, а от българите живеещи в района и обитаващи тъй наречения "ПАРК" и с големи претенции да има зелена площ там.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм