Стъки начело на протест пред Съдебна палата

Автор:
Петък, 28 Август 2020 11:58
Стъки начело на протест пред Съдебна палата

Председателят на ММА федерацията Станислав Недков - Стъки, който от няколко дни се е заел да премахне незаконните палаткови лагери и оглави Движението против незаконното блокиране на София, протестира заедно с група граждани пред Съдебната палата, пише blitz.bg. Причина за недоволството им е изменената мярка за неотклонение на 25-годишния Георги Георгиев.

Георгиев бе обвинен в хулиганство и повреждане на колата на майката с децата - д-р Елена Мицева, която опита да мине през блокадата на бул. "Ситняково" преди няколко седмици. Съдът обаче вчера наложи на Георгиев най-леката мярка за неотклонение „подписка”. Първоначално мъжът бе пуснат под гаранция от 500 лв.

Освен това магистратите изкараха д-р Мицева виновна, че сама е влязла в блокадата. Именно и това ядосва Стъки и хората около него, които са се обявили за равни права на всички граждани в България, а не само за протестиращите, които пореден ден държат София парализирана."Ние сме група раждани от София, протестираме срещу съда, срещу съдебния състав, който пусна един от най-агресивните участници в протестите, който нападна майка на "Ситняково". Смятаме за недопустимо на всяка българска жена да бъде нападната. Смятаме, че нападателите трябва да бъдат наказани, защото иначе се дава лош пример, който може да бъде последван с още агресия", заяви Недков.

"Искам да призова президента Радев, както излезе с юмрука и разедини народа, да излезе и да призове да се махнат блокадите на София. Да има мир и да се случи най-доброто за всички", призова той.

По димите му той не виждам провокация в една майка, която иска да прибере своите деца вкъщи. "Това се случва в 22 часа, д-р Мицева иска да прибере децата си. Те са малки, вероятно гладни", припомня той.

„Аз никога няма да забравя техния поглед, техните изцъклени от страх очи. И това е причината да се събираме всяка вечер на това място и да правим гражданска стража. От този момент насам няма агресия на това място. Не сме срещу протеста, а сме срещу тези, които блокират София“, завърши Стъки.

Припомняме, че вчера той застана начело на шествие за оставка на Румен Радев и изразяване на гражданска позиция срещу катуните в София. Недоволни от ситуацията в града се събраха до НДК, за да заявят, че техният глас също трябва да бъде чут. И за да покажат по какъв начин трябва да бъдат организирани подобни шествия, те бяха подали надлежно документи за протеста си до полицията и общината.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм