Баща и син брутално убиват съдружник самбист

Автор:
Сряда, 05 Август 2020 06:41
Баща и син брутално убиват съдружник самбист

Баща и син - Севдалин /47/ и Марин /27/ Боюклиеви застават пред Окръжен съд Пловдив днес по обвинение за бруталното убийство на софийския бизнесмен Венцислав Маринов /48/, с когото били съдружници.

В предишните заседания бащата не призна вина и поиска делото да се гледа по общия ред, докато синът му Марин Боюклиев призна всички факти и обстоятелства по обвинението на прокуратурата и поиска съкратена процедура.

И бащата, и синът са били съдени за дребни престъпления.

Севдалин и Марин са обвинени, че в съучастие, умишлено са умъртвили 47-годишния си съдружник, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин.

На 21 март 2018 г. в с. Нареченски бани те са убили мъжа като деянието е извършено с особена жестокост.

По делото е установено, че тримата стопанисвали общ недовършен търговски обект – магазин и ресторант в Нареченски бани.

Маринов, който е самбист, имал съмнения за извършващи се злоупотреби от неговите съдружници.

Поради тази причина на 15 март 2018 г. той поставил камера за видеонаблюдение и заснемане.

На 21 март 2018 г. тримата се срещнали в търговския обект, защото при направена ревизия Маринов открил липси.

Той казал това на бащата и сина и те извършили собствена проверка и установили по–малки липси. По този повод възникнал спор като се стигнало до физически сблъсък.

Най-напред бащата и синът започнали да нанасят побой на съдружника си с юмруци и ритници, като се стремели да го изведат от частта, предназначена за магазин, за да не могат случайни минувачи да станат свидетели на скандала.

Те го избутали в недовършената част на помещението – бъдещ ресторант, където с подръчни средства - греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва продължили да му нанасят удари.

След като установили, че Маринов е починал, двамата обвиняеми увили трупа в завеса, поставили върху нея найлонов чувал и го завързали с алпийско въже.

След това напъхали тялото в пластмасов кош, който натоварили в лек автомобил и изхвърлили в дълбок вир, на около 4 км след Нареченски бани.

След като не се прибрал няколко дни и не отговарял на телефонните повиквания, близките на жертвата подали сигнал в полицията и той бил обявен за общонационално издирване.

При проведено издирване от близките на пострадалия, била взета видеокамерата, която междувременно обвиняемите свалили от помещението.

Тъй като те мислели, че камерата е бутафорна и не предполагали, че същата извършва запис, не я изхвърлили, както направили с останалите вещи, по които имало следи от престъплението.

При преглед на видеозаписа от близките, в присъствието на полицейски служители, били видени последните мигове от живота на пострадалия, след възникване на побоя, който двамата обвиняеми започнали да му нанасят.

След като била установена причастността на двамата към възникналия побой, Буюклиеви били доведени в РУ на МВР-Асеновград, като в хода на проведените с тях разговори, били установени местата на извършване на убийството и на изхвърляне на трупа.

На 27 март 2018 г. при направен оглед на местопроизшествие, над Нареченски бани, на стар път, под мост, във вир – дълбок около 2 метра, било открито и извадено тялото на убития, увито по начин напълно съответстващ на направени самопризнания.

Според съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на Венцислав е в резултат на нанесени три удара с тъпата част на брадва, довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции на пострадалия и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин.

Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат на извода, че убийството е извършено с особена жестокост.

Бащата и синът са с мярка за неотклонение задържане под стража.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм