6 бона гаранция за грък, издирват с ЕЗА

Автор:
Вторник, 04 Август 2020 14:48
6 бона гаранция за грък, издирват с ЕЗА

Апелативен съд – Пловдив измени мярката за неотклонение на гръцкия гражданин Х. З. от „задържане под стажа“ в „парична гаранция“ в размер на 6 000 лева.

Х. З. е издирван от Гърция с Европейска заповед за арест /ЕЗА/ за изпълнение на наложено му наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода и за изпълнение на още две присъди, които обаче са погасени по давност.

Наказанията са наложени от гръцки съд за престъпно издаване на чекове без покритие.

По отношение на Х.З. е издадена и втора ЕЗА – за наказателно преследване за измама в особено големи размери.

Мярката „задържане под стража“ спрямо него е била взета от Окръжен съд – Пловдив за обезпечаване на производството по втората Европейска заповед за арест.

Пловдивският апелативен съд отмени това определение, защото по делото няма данни дали не е изтекла абсолютната давност на извършваното в Гърция наказателно преследване за измама.

Съдът определи мярка за неотклонение гаранция от 6 000 лева във връзка с ЕЗА за изпълнение на наказанията.

Съобрази трайната трудова и лична обвързаност на исканото лице с България, добрите характеристични данни за личността му, както и влошеното му здраве, които обстоятелства снижават интензитета на опасността от укриване.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираше обвиняемият, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът, адвокатите и преводачът.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм