Каназирева връща ПУП за кв. Захарна фабрика

Автор:
Вторник, 07 Юли 2020 16:37
Каназирева връща ПУП за кв. Захарна фабрика

Обаластният управител ще върне гласувания от Общинския съвет Подробен устройствен план /ПУП - ПР /план за регулация/ на кв. Захарна фабрика и кв. Тодор Каблешков, стана ясно от изявление на Дани Каназирева.

Връщането е частично и касае четири имота, които в сегашния ОУП са за зеленина, а в новия ПУП им се променя отреждането.

Аргументите за това са, че по-рано има влезли в сила ПУП-ове.

Тя призова всички институции да започнат да спазват стратегическите документи, защото всяка една такава промяна води до недоверие и обществено недоволство, какъвто е случаят при Захарна фабрика.

По думите й терена на Захарна фабрика – на самия комбинат е изваден от одобрения ПУП –ПР.

За този имот има приет проект и предстои ОбС да вземе решение за изменение на действащия ПУП.

Давам веднага пример. Магазин Лекси е построен в зелена площ по ОУП. Те нямат вина. Някой друг е допуснал това да се случи. За да избегнем подобни рискове, наистина молбата ни е да спазваме ОУП и предвижданията по него, каза областната управителка.

КАК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАРЕДИ НА КМЕТА ДА МАХНЕ БАРИЕРИ НА ТРИ МЕСТА В ПЛОВДИВ - В ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    А как "д-р по право" :):):) Дани-Здравка как се отнася към незаконно построените басейни? Да санкционира за 8 метровия басейн в кооперацията на родителите си - https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgгладните пенсии от Гладно поле - https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgсем. Кленджарови...

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм