3 г. условно за бившия шеф на Онкоцентъра

Автор:
Вторник, 07 Юли 2020 09:38
3 г. условно за бившия шеф на Онкоцентъра

3 години условно и глоба от 2000 лева определи Пловдивският апелативен съд за бившия управител на Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Красимир Вальов.

АС отмени присъдата на Окръжен съд в оправдателната й част като вместо това постанови, че признава посъдимия за виновен в това, че на 31.08.2016 г. в Пловдив като управител на Комплексен онкологичен център - Пловдив ЕООД и възложител по Закона за обществените поръчки, не е положил достатъчно грижи за възложена му работа във връзка с ефективното и добросъвестно разходване на средствата на дружеството.

Според съда, Вальов не е провел пазарни консултации, не е потърсил съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите при определянето на изпълнител на поръчката.

Тя самата касае доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на КОЦ-Пловдив ЕООД с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Поръчката е спечелена от Меркурий комерсиал ООД при цена на услугата 898 000 лева без ДДС.

Според съда от това са последвали значителни щети за КОЦ-Пловдив ЕООД в размер на 254 777 лева без ДДС, сума, явяваща се разликата между стойността на томографа по договора и реалната пазарна стойност на доставения компютърен томограф.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред ВКС на Република България.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм