Пловдивски общински съветник с COVID!

Автор:
Събота, 04 Юли 2020 12:35
Пловдивски общински съветник с COVID!

Пазят в тайна името на съветника и как се е заразил. Спешно тестват всички старейшини в Общинския съвет - нясно за чия сметка

22 са новозаразените в Пловдив и областта, включително барман от дискоклуб Сикретс

59-годишна жена от Перущица е сред седемте жертви на коронавируса през последното денонощие.

Тя е страдала от асма.

Както съобщи Националният регистър, 22 са диагностицираните за последните 24 часа жители на Пловдив и областта.

От тях двама са приети в болници, другите са на домашно лечение.

9 от новите случаи са от град Пловдив, съобщиха от Областния медицински щаб.

Сред тях е и общински съветник, чието име не се съобщава.

Не се съобщава също как е диагностициран - като изследван във връзка с установени вече случаи или по свое желание. Няма информация и дали е хоспитализиран или е на домашно лечение.

От РЗИ и щаба обаче обещават да бъде организирано тестването на всички общински съветници от Пловдив, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.

Кой ще поеме разноските за PSR-ите - не е ясно.

Принципът на РЗИ досега при случаи в частни фирми е да изследва по един контактен в цех за своя сметка. Ако тестът е отрицателен, останалите не се изследват или го правят за сметка на работодателя.

Plovdiv-online разполага със сигнали за тази практика от две големи пловдивски фирми, които сами са си платили тестове за техни служители.

Няма място за паника - повтаря за пореден път областната управителка Дани Каназирева. - Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти.

Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека Сикретс. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала.

Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.

Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив.

Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово – установените положителни са контактни лица на предишни случаи.

Общият брой заразазени в Пловдив и областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм