Шефът на Районен съд Асеновград подаде оставка

Автор:
Четвъртък, 02 Юли 2020 11:36
Шефът на Районен съд Асеновград подаде оставка

Председателят на Районен съд – Асеновград Иван Шейтанов, подаде до Съдийската колегия на ВСС заявление за предсрочно освобождаване от длъжността.

Искането е мотивирано с оглед избягване на риск от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия Розалия Шейтанова и съдия Иван Калибацев, които участват в обявена процедура за избор на председател на Окръжен съд Пловдив.

В заявлението е посочено, като участник в процедурата Розалия Шейтанова е поканена за събеседване и изслушване, което ще се състои на 03.07.2020 г.

В случай че тя събере необходимото мнозинство и бъде назначена на длъжността, за която кандидатства, ще се създадат предпоставки за възникване на конфликт на интереси, тъй като в момента Иван Шейтанов заема длъжност „Административен ръководител – председател“ на Районен съд – Асеновград, който попада в района на Окръжен съд - Пловдив.

Наред с това в обявената процедура участва и съдия Иван Калибацев назначен на длъжността „Административен ръководител - Председател на Районен съд – Пловдив“.

В случай че същия събере необходимия брой гласове, би заел длъжността, за която кандидатства, се казва в мотивите към заявлението.

Според Иван Шейтанов към настоящия момент между него и г-н Калибацев, като ръководители на еднакви по степен съдебни единици в района на Окръжен съд - Пловдив, няма почти никаква комуникация и отношения на взаимно доверие.

Заемането на длъжността Административен ръководител Председател на Окръжен съд Пловдив от негова страна не би подобрило отношенията им, а напротив би създало предпоставки за възникване на конфликт на интереси между двамата административни ръководители.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм