Узунов пак на разпит за 3 GSM-а, единия повреден

Автор:
Сряда, 01 Юли 2020 11:49
Узунов пак на разпит за 3 GSM-а, единия повреден

Секретарят на президента Пламен Узунов и началникът на НСО Красимир Станчев са призовани да се явят днес в следствието на разпит, съобщиха от прокуратурата.

По данни на разследващите има опит за унищожаване на единия от телефоните, които Узунов е използвал през последните две години. Според държавното обвинение, секретарят на президента Радев се опитал да счупи един от трите джиесема, които е ползвал.

Като веществени доказателства по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние са приобщени три мобилни устройства, ползвани от Узунов, който към момента не е обвиняем.

На мобилните телефони са назначени и изготвени експертни справки.

При изследването на един от телефоните е установено наличие на регистър с обаждания, списък с контакти, електронни писма от пощенска кутия, кратки текстови съобщения, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни.

По време на изследването на телефона е било извършено и възстановяване на изтрити записи.

При изследване на втория телефон, иззет с протокол за обиск от 19.06.2020 г. от Узунов, е установено, че заключващият код не съвпада с предоставения такъв от ползвателя.

В заключението на експертизата се сочи, че правилният код се състои от минимум четири символа, като поне един тях е буква.

Изследван е и трети мобилен телефон, предаден с протокол за доброволно предаване.

В хода на изследването са били извършени няколко опита с различни кабели и зарядни устройства, с цел да бъде заредена батерията на телефона и той да бъде включен, като същите са били неуспешни.

Огледът на устройството показва, че то е отваряно и са развивани винтовете в долната му част.

Установено е още, че по него са извършвани манипулации и опити да бъдат сменени части.

В хода на изследването вещото лице е отстранило причинената повреда на телефона и същият е приведен в активен режим.

Установено е още, че устройството има код за заключване.

Предоставеният на водещия разследването от ползвателя на телефона Пламен Узунов код, а именно: 0000, не съвпада с действителния.

Заключението на експертната справка сочи, че правилният код се състои от шест цифри.

От прокуратурата съобщават, че Пламен Узунов е призован да се яви пред следовател при СО-СП с цел предоставяне на правилните отключващи кодове за ползваните от него мобилни телефони.

Във връзка с установените манипулации по мобилния телефон и предвид факта, че същият се е намирал в автомобил от кортежа на президента, е донесен на по-късен етап от шофьор на Узунов, който го предоставя с протокол за доброволно предаване.

В Специализирана прокуратура е призован да се яви и директорът на НСО Красимир Станчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    https://static.dir.bg/uploads/images/2017/06/09/179886/768x.jpg?_=1523991658Хитлер Узунов тотално ще потопи бомбето Радев, което очевидно се е запрегнало като магаре на мост и не ще да го отстрани... https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Mar2018/2111585309.jpgКъм уреда и висени с главата надолу, докато се напълни с кръв и изрита Узунов и останалите дебили съветници от президентството.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм