Подполковникът от НСО остава в ареста

Автор:
Петък, 29 Май 2020 18:47
Разстреляната в колата си Станка Марангозова Разстреляната в колата си Станка Марангозова

Зад решетките остава подполковника от НСО Борис Иванов, обвинен за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Това реши Воненноапелативният съд в София след 3-часово заседание.

Иванов не е присъствал в зала 4 на Съдебната палата, където се проведе делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на "Г. М. Димитров", а да бъде представляван от двама адвокати.

Военната прокуратура е представила днес в съда нов разпит на един от обвинените по делото Венцислав Пиров.

На 22 май той бе пуснат под домашен арест. По неофициална информация една от причините е, че е съдействал на разследването.

В ареста освен подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, но той не е обжалвал задържането си.

Пиров е разпитан повторно на 28 май т.г.

Според прокуратурата той разказал с подробности как Борис Иванов е предложил на него и на Пешо Стъкларя да извършат убийството, поръчано според обвинението от издирвания чрез Интерпол Иво Масларов, доведен син на социалната министърка в два кабинета на БСП - Емилия Масларова.

При втория разпит пред следовател Пиров обяснил в детайли в кои заведения се е срещал с Иванов и Костов, но този път споменал и името на Масларов. Според защитата Иванов е контактувал с Пиров по нощните барове, но нямал нищо общо с убийството на Марангозова.

Адвокат Георги Асенов коментира, че в 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа никъде другаде, освен в показанията на Пиров. С тях той прехвърля вината, просто си спасява кожата, заяви още Стефанов, един от защитниците на офицера от НСО.

Според него Пиров е осъждан и имал тежка затворническа кариера. По делото нямало СРС или други свидетелски показания, които да доказват връзка между обвинените.

Моторът, с който се предполага, че е извършено убийството, е бил намерен в езерото на Чепинци, защото Пиров го е хвърлил там. Неговите обяснения могат да се вземат предвид само ако има и други контролни доказателства, заяви адвокат Георги Асенов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм