Трима отвличат и събличат тийнейджър за откуп

Автор:
Петък, 22 Май 2020 14:55
Трима отвличат и събличат тийнейджър за откуп

Трима отвлекли 16-годишен тийнейджър в Пловдив, заплашили го с пистолет, съблекли го и му поискаха откуп по 1000 лева месечно, съобщиха от прокуратурата.

Снимали голото момче край Гребната и го заплашили, че ще му пускат снимките в социалните мрежи, ако не плаща искания откуп.

Гаврата е извършена на 21 май, малко след 17 ч. във Второ РУ е подаден сигнал, че в района на Гребната база случаен минувач намира голото момче и нарязаните с нож дрехи.

Тийнейджърът е бил отвлечен с автомобил от трима, двамата похитители са 20-годишни, а третият - 23-годишен. Двамата са от Костиево, а третият - от Пловдив.

Извършени са претърсвания и изземвания и са разпитани свидетели по случая.

Тримата похитители са задържани, двама от тях са възпитаници на Спортното училище. Единият има криминална регистрация за шофиране под въздействие на опиати от пролетта на миналата година.

Те са направили пълни самопризнания.

При извършените в хода на разследването претърсвания и изземвания в дома на единия от мъжете и в автомобила, с който е извършено отвличането, са намерени и иззети 2 сгъваеми ножа, пистолет с надпис ZORAKI MOD 914 AUTO с пълнител с 6 бр. боеприпаса в него, 14 бр. боеприпаси със зелени накрайници, пистолет с надпис ИЖ-76 CAL 8ММ с пълнител, пистолет с надпис VOLTRAN MOD 99 с пълнител, метална пластина и пластмасова част, нож тип мачете с дължина на острието около 50 см, пневматично оръжие със сгъваем приклад, без никакви обозначения по него, дървена бухалка и парична сума в различни валути.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм