Служител на НСО арестуван за убийство на бизнесдама

Автор:
Четвъртък, 21 Май 2020 12:02
Служител на НСО арестуван за убийство на бизнесдама

Поръчител е доведеният син на бившата министърка в два кабинета на БСП Емилия Масларова

Действащ дългогодишен служител на Националната служба за охрана е обвинен за ръководител на организираната престъпна група, съпричастна към убийството на 10 октомври 2019 на бизнесдамата Станка Марангозова.

Той и още двама души са в ареста.

Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Подробностите за разкритото убийство съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според информация на ПИК, поръчителят е доведеният син Емилия Масларова, министър в две правителства на БСП.

Иво Масларов е зад граница и се издирва.

Припомняме, че Марангозова бе застреляна в собствения си автомобил, а на седалката до нея бе оставена бяла роза в стил сицилианската мафия.

Служителят на НСО е с чин подполковник, у него е намерена бележка с името на поръчаната Марангозова и цифра - 50 000 лева. Той занесъл авансовото плащане на килърите, с които бил във връзка.

Гардът е изпълнявал логистични функции в НСО и е бил на отговорен пост. Командирован обаче бил в Бургас, където според ПИК, се занимавал с наркотрафик.

Той бил член на масонска ложа заедно с държавни служители - магистрати и бивши министри.

Засечени за със СРС-та негови комуникации с други членове на групата.

Масларов поръчал Марангозова, понеже го завлякла със 150 хил. евро с договор за лихви от 15 до 30%. Незаконната лихварска сделка била сключена през 2009, пише ПИК.

Още преди 6 години Марангозова се оплаквала от заплахи за физическа разправа от страна на Иво Антонов Масларов. Тя обаче не можела да сигнализира полицията.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

  • читател

    Червените боклуци в тотална кал: син на депутатката от БСП - Масларова, поръчал и убил дъщерята на депутата от БСП д-р Марангозов. https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/995/Image_6095995_128_0.jpgИ лоената топка Мадам Лъжа и https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Mar2018/2111585309.jpgшофьорът на самолет Радев говорят за прозрачност и Светлина по Гьоте.... Червени дебили.

  • читател

    Шофьорът на самолет Радев, който иска светлина... Как ще обясни свинщините с полковници, организатори на поръчкови убийства, в подопечната му служба. И ние искаме светлина, ама не от бляскавите рокли на ген. Деси, а осветляване на тъмните облаци в НСО и червените терористични ядки, който се мамят и избиват една друга.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм