Проф. Габровски: Критични ще са следващите 14 дни

Автор:
Понеделник, 13 Април 2020 10:49
Проф. Габровски: Критични ще са следващите 14 дни

Ако сега мерките се разхлабят, ситуацията може да се влоши. Това предупреди пред Bulgaria ON AIR проф. д-р Николай Габровски, зам.-председател на БЛС и началник на клиниката по неврохирургия в "Пирогов".

Той обясни, че заболеваемостта у нас е по-малка благодарение на взетите навреме мерки. Медикът се опасява, че при разхлабване на сегашните мерки ще се върнем в начална позиция и всички усилия досега ще бъдат заличени.

Резултатите от всяка грешка се виждат след 10-15 дни, предупреди той и обясни, че ако хората сега тръгнат по улиците, поне седмица всичко ще изглежда наред, но след това ще има покачване на новозаразените.
Пик на коронавируса по Великден - очакванията на Щаба

Пик на коронавируса по Великден - очакванията на Щаба

Всичко зависи от мерките и това как народът ги спазва

Съществува реална опасност от втора вълна, предупреди медикът. Той бе категоричен, че критични ще бъдат именно следващите седмици и призова гражданите да си останат вкъщи.

Запитан възможно ли е да няма пик в България, той изрази скептицизъм и обясни, че това може да стане само ако сме сложили бариера между нас и вируса, спазвайки дистанция.

Д-р Габровски определи като спекулации твръденията, че мнозина са изкарали вируса още през януари и февруари. По негови думи е било доказано, че това не е така от бързите тестове.

Д-р Габровски обясни, че все още няма яснота защо пациенти без придружаващи заболявания развиват тежка симптоматика. По негови думи това е голям проблем. Той напомни, че лекарство срещу коронавирус все още няма, но има медикаменти, които повлияват добре на заболелите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

 • Стратегия вместо БЛОКАДА

  НЯМА ЛЕЧЕНИЕ ЗА КОВИД19, недейте да лъжете, то затова стана ПАНдемия (иди продавай анти-малария в Италия!).
  Официалната "статистика" е полит-коректна стъкмистика, убеждаваща ни колко МАЛКО УСИЛИЯ от крадливите ни управници са достатъчни; НИКАКВИ РАЗНОСКИ няма нужда (но я дарявайте още!); зареждането със защитни средства и МАСОВИ ТЕСТОВЕ (както корейците надхитриха Вируса веднага след заразената християнска църква!) се отлагат за ...след погребенията.
  Диктатура! Глоба х25 пенсии! Забрани! Тормоз!
  ОФИЦИАЛНИТЕ СВЕДЕНИЯ ГЕНЕРАЛИСИМУСЪТ -СКРИТ ЗАД БАТАРЕЯ ТЕЛЕФОНИ- ГИ ЧУВА И ПРЕПОВТАРЯ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ МОРГИ И БОЛНИЦИ, ВМЕСТО ОТ ПОГОЛОВНИ ПРОВЕРКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО за изолиране на асимптоматични носители ПРЕДИ признаци и заболяване.
  А В БОЛНИЦА и "на доктор" всеки разбра, че да идеш със тоя тип Вирус на който никой в света не му знае цаката е БЕЛЯ работа, там е заразата; само някои съпътстващи пневмонии ги лекуват; а с дихателна машина на умирающия просто му облекчават ...отпътуването.
  ЗА ПО-ЛЕСНО НЕ "ЗАБЕЛЯЗВАТ" БОЛЕДУВАЩИТЕ ВКЪЩИ И ТАМ УМРЕЛИТЕ.
  Репортажи всекидневно от ...погребалните бюра, както и от службите ГРАО /=ЕСГРАОН и пенсионни щяха да допълнят картината, а не само служебните Болнични недомлъвки.
  Корейците доказаха, че ПАНдемия се спира нападателно ПРЕДИ да стигне до болничния праг:
  https://www.youtube.com/watch?v=BE-cA4UK07c
  ЧЕ СРАВНЕНО СЪС ЗАГУБИТЕ ОТ ТОТАЛНА БЛОКАДА всякакви "разноски" по масово тестуване на асимптоматични носители ПРЕДИ да заболеят; както и по защитни "скафандри" за медицинските самоубийци СИ СТРУВАТ ПАРИТЕ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм