Кметът благодари на дарителите в Заедно срещу COVID-19

Автор:
Петък, 10 Април 2020 12:47
Кметът благодари на дарителите в Заедно срещу COVID-19

Над 120 хиляди лева постъпиха по сметката на Община Пловдив досега

Повече от 120 хиляди лева дариха досега фирми и граждани в кампанията „Заедно срещу COVID-19“. Община Пловдив организира набиране на дарения, необходими за осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти за пръскане на улиците и публичните пространства, животоспасяваща медицинска апаратура и медикаменти за общинските здравни заведения, както и обгрижване и изхранване на най-уязвимите групи в обществото.

Кметът Здравко Димитров се обърна с благодарност към всички дарители, които подкрепиха усилията на Общинския кризисен щаб за спешно привеждане в действие на мерките за борба с коронавируса.

„Светът преживява невиждано по рода си изпитание, което засегна сериозно и нашата страна. Като институция, която стои начело на града, ние сме призвани да приведем гражданите през епидемията от коронавирус и да ги предпазим, да защитим най-уязвимите, да сведем щетите до минимум и да дадем надежда за утре, а нашите дарители ни подкрепят в тези наши усилия“.

„Убеден съм, че с Ваша подкрепа ще успеем да преминем и през това изпитание и Ви уверявам, че получената от Вас помощ ще достигне по най-публичния и открит начин до нуждаещите се“, казва в обръщението на кмета към дарителите.

Сред дарителите в кампанията на общината са „КЦМ 2000“ АД и „КЦМ Трейд“ ООД, които преведоха по 20 хиляди лева. Същата сума дариха от „Авионамс“ АД и „Юпитер 05“ ООД, а „Феми 14“ АД преведе 10 хиляди лева.

Бившият финансов министър на страната Муравей Радев откликна на призива за дарителство с 5000 лв, общинските съветници Веселка Христамян, Георги Величков, Слави Георгиев, Али Байрям, Таня Георгиева и Стефан Аксиев дариха общо 1720 лева. Немалка част от дарителите предпочетоха да участват с материални вноски за лекарства, оборудване и консумативи. Георги Гергов пое стойността на изграждането и оборудването на вирусологичната лаборатория към Инфекциозна клиника, която ще струва близо 300 хиляди лева, а „ВП Брандс интернешънъл“ се включи в кампанията със закупуването на респиратор за УМБАЛ „Свети Георги“.

От „Тимбарк България“ ЕООД дариха над 40000 бутилки минерална вода „Велинград“, а „Нестле България“ и „Данон Сердика“ се включиха с пакетирани продукти. „Бултекс 99“ ООД осигури спешно 4000 маски за еднократна употреба, още 3000 дадоха от „Авионамс“ АД. Почетните консули на Молдова и Казахстан – Веселин Чипев и Димитър Солаков, осигуриха по 1100 литра дезинфектант, „Роза Импекс“ и „Сарс 12“ ООД също дариха консумативи.

Георги Гергов се включи и със 1500 защитни шлема за медицинския персонал, още 100 шлема бяха дарени от „Тафпринт“, а „Ларж“ ООД даде 150 маски за многократна употреба. Един от първите дарители бе и рекламната агенция „Кривицки и сие“, която осигури безвъзмездно билбордове за кампанията на Община Пловдив „Остани вкъщи“.

Община Пловдив още веднъж изказва гореща благодарност на всички, които се включиха в дарителската кампания, която продължава и в момента.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • Веселка Петрова Христамян

  Дарението заплатено с една фактура от мен-Веселка Христамян, е от името на общинските съветници Георги Величков, Слави Георгиев, Али Байрям, Таня Георгиева и Стефан Аксиев.

 • СТЪКМИСТИКА вместо статистика

  отговори на: Веселка Петрова Христамян

  Официалната "статистика" е полит-коректна стъкмистика, убеждаваща ни колко МАЛКО УСИЛИЯ от крадливите ни управници са достатъчни; НИКАКВИ РАЗНОСКИ няма нужда (но дарявайте още!); зареждането със защитни средства и МАСОВИ ТЕСТОВЕ (както корейците надхитриха Вируса веднага след заразената християнска църква!) се отлагат за ...след погребенията.
  Диктатура! Глоба х25 пенсии! Забрани! Тормоз!
  ОФИЦИАЛНИТЕ СВЕДЕНИЯ ГЕНЕРАЛИСИМУСЪТ -СКРИТ ЗАД БАТАРЕЯ ТЕЛЕФОНИ- ГИ ЧУВА И ПРЕПОВТАРЯ ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ МОРГИ И БОЛНИЦИ, ВМЕСТО ОТ ПОГОЛОВНИ ПРОВЕРКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО за изолиране на асимптоматични носители ПРЕДИ признаци и заболяване. А В БОЛНИЦА и "на доктор" всеки разбра, че да идеш със тоя тип Вирус на който никой в света не му знае цаката е БЕЛЯ работа, там е заразата; само някои съпътстващи пневмонии ги лекуват; а с дихателна машина на умирающия просто му облекчават ...отпътуването. ЗА ПО-ЛЕСНО НЕ "ЗАБЕЛЯЗВАТ" БОЛЕДУВАЩИТЕ ВКЪЩИ И ТАМ УМРЕЛИТЕ.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм