Кметът възмутен от медийни спекулации с пари за COVID

Автор:
Четвъртък, 09 Април 2020 10:32
Кметът възмутен от медийни спекулации с пари за COVID

Кметът Здравко Димитров оттелги предложението със средства на Комплексния онкологичен център в Пловдив до 600 хиляди, да се закупи апаратура за лечение на болни от коронавирус за общинските болници Свети Пантелеймон и Свети Мина.

Причината са медийни спекулации в един пловдивски сайт, че със средства за лечение на онкоболни ще се извърши въпросната покупка.

Според кмета, става въпрос за напълно фалшива новина, тъй като средствата, с които КОЦ - Пловдив може да помогне на двете общински болници са не за лекарства, а за изграждане на паркинг и други строително-монтажни работи.

Ето обръщението на Здравко Димитров към общинските съветници:

Уважаеми дами и господа общински съветници,

Една напълно фалшива новина, една напълно манипулативна информация за пренасочване на средства за лечение на онкоболни ме кара днес да оттегля предложението за възлагане на управителя на „Комплексен онкологичен център – Пловдив“ ЕООД да закупи медицинска апаратура за наблюдение и лечение на болни от коронавирус. Става въпрос за използване на средства, които са отделени за изграждане на паркинг и СМР от Онкологичния диспансер в Пловдив.

Оттеглям точката, защото това е единственият начин да спра всякакви манипулации по темата, че се посяга на пари за лекарства на онкоболните. Това фактически е абсолютно невъзможно, защото лекарствата се осигуряват с държавно делегирани средства. Тези хора са от рисковите групи и грижата за тях е с най-висок приоритет за нас!

Дълбоко съм възмутен от поведението на някои наши съграждани, които се опитват в чумавото време да трупат рейтинг.

Община Пловдив и Общинският кризисен щаб са силно мобилизирани от първия ден на извънредното положение и предприемат всички мерки, за да гарантира живота, здравето и сигурността на пловдивчани. Това е най-важната ни цел сега!

От тази трибуна, призовавам вас, общинските съветници, да бъдем единни и да работим заедно за Пловдив и да изведем града с възможно най-малко щети от епидемията!

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм