Ето резултатът от Каназирева! 92 глобени по 5 бона

Автор:
Неделя, 29 Март 2020 19:14
Ето резултатът от Каназирева! 92 глобени по 5 бона

92 глоби от 5000 лв и 65 протокола с предупреждения са наложили само за днес служителите на ОДМВР-Пловдив заради неспазване на мерките срещу епидемията от коронавирус. Това съобщи кметът Здравко Димитров след конферентна връзка с директорът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев. Санкциите са наложени по приетият миналата седмица Закон за извънредното положение.

До това доведе разнобоят може ли или не може да работят всякакви магазини из Главната улица на Пловдив, подел се от петък с апел на областната управителка търговските обекти да бъдат отворени.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

В екипите, които следят за прилагането на противоепидемиологичните мерки на територията на Пловдив участват Общинска полиция, ОП „Общинска охрана“ и Пловдивския общински инспекторат.

Най-много сигнали за нарушения има от кварталите с етническо население, но и в останалите има много санкционирани граждани.
Според Закона за извънредното положение, който наруши или не изпълни въведени с акт на министъра на здравеопазването или директор на регионална здравна инспекция противоепидемични мерки се наказва с глоба в размер на 5000 лв.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (20)

Покажи предишните коментари
 • Град

  Трябва здравка да ги плати. Нека се спре това безумие. Тази жена дали би могла да подаде оставка и да спаси Пловдив от себе си.

 • Просто човек

  Ние сме хора, които работим и не се срамуваме от себе си. Не си сменяме името, не си сменяме биографията. Нямаме басейн, нямаме кооперация.нека има доблестта и подаде оставка тази здравка

 • читател

  отговори на: Просто човек

  Оставка от Здравка-Дани няма да дочакаме, но защо ББ не я изрита в пакет със синьо-нелепата Танчева-Манчева!

 • Писател

  И тия от фондация Пловдив 2019 също да бъдат така добри да не вземат заплати три месеца. Нека бъдат съпричастни с населението

 • Гневен

  отговори на: Писател

  Здравка дари ли лев от заплатата си на заместник министър? Всички министри и заместник министри го направиха! Всички кметове и заместник кметове в Пловдив го направиха - и то по 1000 лева от месечна заплата! Нагла, проста, алчна, тъпа!

 • Хаха

  отговори на: Гневен

  Здравка, Корни и Мая Ма - трите флорци, които си стискат кесиите, няма други такива тъпачки!

 • Отвратен

  Просто да се махне Здравка. Да напусне града ни. Това ще бъде най-голямото дарение. Алчна и глупава с мания за власт - това е мадам лъжа

 • читател

  отговори на: Отвратен

  Да се хвърли в празния басейн https://i.ibb.co/mX45JT4/image.jpgв задния двор на луксозната кооперация на мама и татко - уж гладните пенсии от Гладно поле - сем. Кленджарови.

 • Тя си го знае

  Зико я изигра. Алчността я подведе. След кризата от защитен свидетел става беззащитен обвиняем.

 • Бачо

  Накрая някой ще трябва да плаща обезщетения на всички търговци които се фалират на централната улица.Вече след изказавне на кмета магазините не работят въпреки че няма такава заповед.Защо магазин не може да работи на централната улица а в автобусите и в големите хипери хора се тъпчат един до друг като сардели.Дали от там няма да дойде по-голямата заплаха където има струпване на безброй хора видно от много материали във всички пловдивски онлайн медии.Последен въпрос какво се прави с гетата има ли там контрол от 13март или сега започва лек контрол?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм