ОА отмени заповеди на кметовете на Кричим и Сопот

Автор:
Сряда, 18 Март 2020 15:09
ОА отмени заповеди на кметовете на Кричим и Сопот

Областният управител Дани Каназирева отмени заповедите на кметовете на Сопот и Кричим – Деян Дойнов и Атанас Калчев, в частта им, която противоречи с последната заповед на здравния министър за въвеждането на противоепидемични мерки в страната.

Причината е установени несъответствия между заповедите на двамата кметове и актуализираната заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 13,03,2020 година.

Това съобщи Каназирева и уточни, че с разпорежданията си кметовете забраняват достъпа до всички видове търговски обекти с изключение на хранителни стоки, аптеки, дрогерии и бензиностанции, което противоречи с разпорежданията на здравното ведомство.

„В заповедта на ЗМ изрично е посочено кои обекти се затварят, кои остават да работят при спазване на строги санитарно-хигиенни изисквания. Това са мерки на здравното министерство до второ нареждане и те трябва да се спазват, уточни Каназирева.

По думите й в ситуацията, в която сме, трябва стриктно да се изпълняват заповедите, разпорежданията и указания на Министерски съвет и Националния оперативен щаб, за да може населението да бъде ясно и точно информирано и да няма объркване сред хората.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм